петък, 10 юни 2016 г.

Из Звездният човек на Джон Бейнс

Из "Звездният човек " на Джон Бейнс


„Говори ви Изида, Господарка на природните тайни.

Ти, новодошлият, който се стремиш да преминеш вратите на посвещението, и ти непосветеният, който ще четеш това послание от чисто любопитство, успокой духа, освободи ума, овладей чувствата си.Отдалечи се от светския глъч и потърси убежище в собствения си Аз, за да прескочиш прага, който води безопасно към дома на боговете. Захвърли предразсъдъците, отърси се от егоизма, отдалечи се за момент от себелюбието и прибързаните решения и преценявай със спокойни очи.

Не се страхувай от нищо, освен от себе си, не се съмнявай в нищо, освен в повърхностните си преценки, не отричай нищо без размисъл. Откъсни се от тълпата, която замъглява мисълта ти.Бъди това, което си и мисли сам.Не ограничавай себе си.

Ти, търсачо на чудеса, ти, желаещият посвещението, не гледай в далечината. Събери силата, която е в теб. Забрави за Индия и Тибет. Не призовавай Бог, Алах  и Исус. Онова, което търсиш е точно там, където си.Да, спри да гледаш навън и насочи поглед дълбоко в себе си. Настрой усещанията си, изостри сетивата си и там, в центъра на твоето същество, си ти-твоят Аз, твоята истинска същност, истината зад илюзията, безсмъртната енергия, вдъхваща живот на прахта, която си ти. Погледни с вярност и преклонение, защото идва светлина и тази светлина, която те заслепява е Бог. Чуй какво ти повелява тя:”Аз съм пътят, Аз съм животът!”.

Но …внимавай! Не можеш да погледнеш Бог в лицето без да умреш! Желаеш ли да продължим? Мога да ти направя голям подарък. Предлагам ти …смъртта! Не трепери, тази смърт е дар за безсмъртните.Нея ти дарява птицата-феникс, която се ражда от пепелта.За да бъдеш трябва да не бъдеш.За да се родиш и да бъдеш, трябва първо да умреш.Ако постигнеш това ще се наричаш двуроден. Не отхвърляй предложението ми, обмисли го добре. По-хубаво е да умреш сега , отколкото да очакваш смъртта. Не мисли, че си ненакърнен. Тъкмо обратното, всички пътища водят към мен! Ако ме пренебрегнеш, ще бъдеш сираче, което не знае родителите си. За теб има само два пътя. Или да те погълна или да се слееш с мен. Този избор можеш да направиш само ти.

Ако решиш да бъдеш погълнат, посвети живота си на насладите. Изпий и последната капка на чашата на удоволствията. Заглуши в съзнанието си гласа на духа, отдай се на животинското и се радвай на чувствените сладости на материята. И тъкмо когато най-малко очакваш, ще настъпи мига на върховния канибализъм. Да не би да мислиш, че ще изпитам съжаление към теб? Не се заблуждавай , аз нямам чувства. Аз съм отвъд насладата и болката, отвъд доброто и злото. Приличам на слънцето, което сутрин изгрява, за да свети с еднаква сила над всичко. След смъртта ти от теб ще остане само реликва и спомен…, а после и спомен няма да има.

Ако желаеш да се ожениш за мен, трябва да си готов за смъртта на посвещението. Трябва да преминеш през изпитанията, които ще ти изпрати Сфинксът, безмилостно безразличен към духовната  ти смелост и добрия ти нрав. Аз се отдавам само на този, който се е качил до Разпятието, отблъсквайки нападението на четирите стихии. Обичам са онзи, който е изпил горчивата чаша на предателството, презрението и подигравките на преследването, клеветата и хулите. Обичам посветените, които смело отстояват и понасят самотата на духа в един животински свят. Ти идваш при мен след като си изпитал клеветата и хулите- изпитания избрани от въздушната стихия;след ударите и преследването – изпитанията на земната стихия; след плътските изкушения и пороци-изпитания на водната стихия; след като си овладял развихрените страсти на огнената стихия.

Това четириединство съответства на четирите края на кръста, на който е разпънат Исус Христос, един от онези дошли при мен. Но живели са и други, още по-велики, само че тайно. Никой не знае за тяхното съществуване, защото така е по-добре за работата им.

Не вярвай, че в света съществуват веднъж или дваж родените.За нещастие някои са родени веднъж и половина или са недоносчета. Внимавай да не се подмамиш по лъжите им, защото такива същества не са нито непросветени, а само имитация на учителите - полумъдреци, нечисти и проповедници, последователи на мъртвите папируси и черната магия, които ме желаят и се хвалят, че ги обичам, а не заслужават и усмивката ми. Някои носят сари или туника, други – свещеническо расо, трети – франкмасонски одежди. Някои претендират, че единствено те знаят истината и имат монопол върху нея. Те твърдят, че са ми приятели, но са всъщност само просяци, молещи за трохите от мъдростта. Второто раждане не се постига със стойки и медитация, със саркофага на празни символични  церемонии или по милостта на Светия дух.

Ако ме презреш, ще дам благословията си да продължиш по пътя, който ти е предопределил да бъдеш храна за боговете. Не на всекиго е дадено да бъде човек, някои могат да бъдат само животни и по-лошо дори – растения. Ако идваш при мен от любопитство, размисли добре. Лесно е да си прибързан в онова, което не познаваш. Ако нямаш достатъчно смелост, върни се. Скрий се зад бронята на гордостта и суетата си, задоволи се да гледаш надолу към земята, както правят ближните ти. Ако не си готов нв се стреми да видиш лицето ми. Жлочест е онзи обладан от животинска алчност и празно любопитство, се взира в отражението ми, защото никога няма да ме забрави и ще умре с копнежа да ме притежава.

Ако си готов, ако имаш очи да ме видиш и уши да ме чуеш, ако намеренията ти са чисти и благородни, върви без да се колебаеш и знай, че в мига в който прекрачиш тайния праг, ще те чакам страстно, както млада невяста чака първата си любов. Тази книга може да ти помогне. Може би тя е тайната врата, която мнозина търсят и малцина намират. Търси и ще намериш. Не се моли на боговете, бори се за мен. Ще ме покориш със силата на решителността си, а не с молитви”.

1 коментар:

  1. Бърз кредит оферта.
    Имам капитал, който ще се използва по-специално за краткосрочен и дългосрочен план, вариращи от 5000 евро за 1000000 евро за всеки сериозен човек, които искат този заем заеми. 4 % интерес година според готови сумата, тъй като специфичните не съм нарушава лихварство акт. Можете да изплати Максим от 3 до 25 години в зависимост от размера на готови. Това е за вас да видите за месечните плащания. Аз питам като разпознаване на ръкописни сертифицирано дълг и също някои документи да предостави. Тук е моят имейл адрес. rosanachevalier56@Gmail.com

    ОтговорИзтриване