вторник, 12 юни 2018 г.

ИСТИНАТА БОЛИ


Из Религия, Наука, Вечност. Няма истина в илюзията. Така е.  Мислите се фрагменти казал Е. Толе и все пак, интересни фрагменти. Вижте избрани мисли:

"Истината боли, защото ни се рушат илюзиите, а би трябвало Тя - да ни прави щастливи! Добро и лошо, са временните ни оценки на илюзиите и не са истина. Защо представяме илюзията за истина?

"Каквото е горе, това е и долу!" Във физиката има един принцип на Хайзенберг: Ако знаеш къде ще се прояви частицата, няма да знаеш по кое време ще стане това. Тази неопределеност произлиза от дулността вълна-частица. Защо го казвам това? Говори се за секс (частица) и любов (вълна) и се опитват да се съвместят в едно изживяване... Високочестотното трептене на Любовта прави от вулгарния секс красиво изживяване... По някога тялото ти говори едно, а душата ти друго и трябва да бъдем откровени със себе си при тези ситуации. Още повече, че и ние извикваме ситуациите, за да можем да изживеем урока си и затова не бива да обвиняваме другите, защото те само ни помагат като участват в ситуацията по-най добрия начин, даже и в ролята на гадняра опропастил живота ни ...

Високочестотното трептене на Любовта прави от вулгарния секс красиво изживяване...

Ние се раждаме, за да станем по-добри, но изпадаме в "духовен алкохолизъм“ и не осъзнаваме, че само се правим на добри…

Считам, че сме тук за да еволюира душата ни. Но тя е даденост, която се доразвива в Живота. Активната съставка в Живота е ум-его - право избор и свободна воля. Тоест, чрез него можем да осъзнаваме и да проявяваме силата на мисълта. Но ума ни зацикля в реалността и се проява само като его. Друго е когато той започне да се вслушва и да проявява Душата! Правото на избор и свободната воля губят актуалността си... Необходимо е да осъзнаем, ако не е Умът няма кой да прояви Душата?

Съществува Едно Съвършено Саморазвиващо се Цяло и понеже сме създадени по Негов образ и подобие ВСИЧКИ СМЕ ПРАВИ. Затова нямаме и критерии за истинност и се осланяме на чувството - харесване, проява на Душата (подсъзнание)! Умът ни (съзнанието), може да осъзнае този факт и да изпълни предназначението си. Гениите са акт  на ум който проявява и реализира Душата!

Животът не е безмислица
Единственото нещо което се развива е нашият ум. Той има възможността да осъзнае и Величието на Творението: човек – Вселена! Необходимо е да излезем от ограничените си представи на самодостатъчния ни ум-его. Достатъчно е той да осъзнае водещата си роля и колко по-значим може да бъде, вслушвайки се в Душата, чрез която Творецът ни предоставя необходимото ни изобилие за развитието на нашата същност, еволюция на Душата ни.

Три в едно:
Душата знае, но не може... Тяло-ум може, но не знае... Пръква се егото - мисли че знае и действайки, създава своя реалност! Но Душата знае! Тя отчита и несъответствията породени в нея в резултат на действието на  тази "умна" реалност и евентуалната не сътворена (проявена) реалност от ума, но вслушвайки се в Нея. Излиза, че умът е средство за проява! Но кой прави избора как да се прояви?
Тяло-ум – его - изкуствен интелект – "умна реалност"…
Душа – Ум - Естествен интелект – Духовността на "умната реалност" … перспектива на развитието ни!

Винаги са умирали хора в името на идеи. Богомилите, Галилей, Христос, революциите... Има идея(ал) след което идва осъществяването и... Резултатът зависи от изпълнителя или изпълнението и тук са се намесвали "умните" пречещи сили, които в крайна сметка омаловажават идеята и завземат властта! Излиза, че идеите раздвижват света, но до колко се решава от "изкуствения интелект на умната реалност"… Ето защо се говори, че живеем в илюзия-сън.

Прочетох и това: "Несменяемият Путин е доказателство, че Русия е диктатура. Несменяемата Меркел е доказателство за силата на демокрацията."

Съберете ги и оформете картинка си…

Чудя се! Бог ни е създал по свой образ и подобие... и би трябвало и ние да Го създаваме?

Общуване между телата - секс... Действие в материята...Общуване между Душите - Обич... Действие в Духовното... Нарушената хармония между тях извиква компенсиращи реакции: работохолизъм, алкохолизъм...

Свободна воля
Тя ни е дадена, за да свършим работата за която сме създадени, но по свой и евентуално нов начин,  обогатявайки създателя.

Духовна практика: Откажи се от промоции...

Мисли за себе си... но като частица проявяваща Цялото - ВечноТо!

Скандал
Поднасяме "огледалото" на партньора си и егото му, виждайки своята "гадост", го чупи с трясък, за да остане в заблудата на собственото величие. Ние пък сме учудени от неочакваната проява на агресия...

Нешата се повтарят, защото ние не се променяме...

Източник:poslanie

Няма коментари:

Публикуване на коментар