неделя, 11 февруари 2018 г.

КАК Е ИЗФАБРИКУВАНА БИБЛИЯТА

Между другото именно от тази древна легенда, изкривявайки смисъла поради неточния превод и умишлено преправяйки го посвоему, еврейските „тълкуватели“ сътворили библейския разказ за Адам, забранения плод, изгонването му от рая и създаването на жената от реброто на мъжа. Независимо, че в шумерската легенда всичко се описвало по съвсем друг начин и в началото й лежала ПЪРВИЧНОСТТА НА ЖЕНСКОТО НАЧАЛО, а не мъжкото..

КАК Е СЪЗДАДЕНА БИБЛИЯТА
"Разбира се, че са умни, – кимна Сенсей. – Колко умен трябва да бъдеш, за да можеш така умело да преработиш всички тези знания на древни, много по-развити цивилизации и да представиш всичко това като своя религия? И не само да я представиш, но и впоследствие да я утвърдиш като своя идея в целия свят, на това отгоре с претенции за изключителност на едничката им вяра срещу всички останали.
Да убедиш повечето хора в значимостта и „избраността“ на еврейския народ пред всички други народи, а това означава и в значимостта и в „избраността“ на клана на потомците на еврейските жреци, които за достигането на световно господство се прикриват със своя народ все едно е щит. Щит, по който в продължение на много векове поради необузданата дейност на жреческата върхушка и техните властолюбиви цели летят всички камъни. И народа, за съжаление, както си е бил роб за жреците, така си е останал. Жреци, които не са му донесли нищо повече от постоянна мигрена.
Така че трябва да бъдеш много повече от умен, за да можеш така да преправиш традиционните знания на различните народи, пренареждайки тяхната вътрешна структура, че да накараш желаещия да вникне в написаното, първо да изучи езика, историята и културата на еврейския народ. А това означава да се запознае с облагородената и из основи почистената в света на религиите „история“ за възникването на клана на еврейските жреци и тяхната „огромна роля“ в човечеството.
– Интересно, кое конкретно в Библията е преписано? – И помоли искрено: – Сенсей дай ни моля те поне два примера, за да прогледнат двете ми слепи очи.
– Ама разбира се, моля. – с готовност отговори Сенсей и поясни: – Например, нека вземем най-елементарното, това, което можете да намерите и сами. В Библията (в книгата „Битие“) са описани картините на водния хаос в зараждащия се свят, в своето време това било взето от акадското предание за богинята на първичната стихия, въплъщение на световния хаос – Тиáмат.
А акадците заимствали тези легенди от шумерите. Легендата за райския Едем, като блажено място на земята е преработена шумерска версия на преданието за острова Дилмýн, или по-късно, както започнали да го възнасят акадците – Тилмáн. Дилмýн – бил остров на блаженството, първата държава, наричана още „чиста“, „светла“, „непорочна“, в която не познавали какво е болест или смърт. С него бил свързан един от най-древните шумерски митове за бог Енки и богинята-майка – Нинхурсáг.
Между другото именно от тази древна легенда, изкривявайки смисъла поради неточния превод и умишлено преправяйки го посвоему, еврейските „тълкуватели“ сътворили библейския разказ за Адам, забранения плод, изгонването му от рая и създаването на жената от реброто на мъжа. Независимо, че в шумерската легенда всичко се описвало по съвсем друг начин и в началото й лежала първичността на женското начало, а не мъжкото..
А каква била легендата за потопа при древните шумери?
– Ще разкажа... Еврейските жреци преписали тази легенда от вавилонските митове, променяйки единствено имената на героите и внасяйки малки корекции. А самата легенда гласяла: Съгласно шумерското предание Зиусýдра бил син на знаменит мъдрец и набожен управник на своя град. От бога-покровител на хората Енки, той разбрал за потопа, който боговете се готвели да стоварят върху хората. По съвета на Енки, той построил голям кораб, който се наричал „лодката съхраняваща живота“, той преживял потопа, който продължил седем дена и седем нощи. И после като „спасител на човешкото семе“ бил дарен с „божествен живот“ и „вечен дъх“, той се заселил със съпругата си на острова на блажените Дилмýн.
По-късно това предание залегнало в основата на вавилонската легенда за потопа, само че главните герои вече се наричали с други имена. Зиусýдра вече се наричал Атрахáсис („превъзхождащ с мъдростта си“) и бил известен като Гúлгамáш („праотец-герой“
" Сенсей 4

"Бащата на вярата Авраам бил от града Ур, наречен по-късно халдейски, известен като шумерски град с култуво съоръжение построено Зикурат„зикурат“ в Ур (култово съоръжение, построено във формата на пресечена стъпаловидна пирамида с храм на върха) На снимката е възстановка направена на съоръжението. ...Бащата на Аврам – Фарра (Терах) бил местен жрец (по-късно юдеите ще го нарекат „ваятелят на идоли“, и „идолопоклонник“), който държал в свои ръце духовните и светските пълномощия. И като учен жрец, владеел прилично астрологията, астрономията, математиката и естествено граматиката. Тези знания той предал на своите деца." Сенсей 4


 "Въпреки това, е добре да се отбележи, че Яхве, като Бог, юдеите започнали да почитат много по-късно, практически петстотин години след Авраам, – продължи Сенсей.
– И образа на Яхве, като такъв в тези племена се развил от култа към широко почитания във Финикия бог Йево." Сенсей ... На снимката - Финикийски бог

„Евреин“? Да, никой май не се е замислял за това, – отговори вместо всички Николай Андреевич. – И какво означава?
– Тази дума е съставена от словосъчетанието, означаващо „преминавам през“, а не „дошлите от чуждите земи“, както сега се опитват да го представят. „Преминаващите през мостовете на времето“ – така се наричали върховните юдейски жреци, принадлежащи към кастата на Архонтите. Тъкмо това означавало „евреин“. И „еврейския народ“ се е считал за притежание на тези „евреи“, тоест на жреците...

Така че не е бил Моисей този, който дал тези заповеди на своя народ, а юдейският народ ги е открил за себе си от египетската култура още много преди Моисей! Между другото, юдейските жреци, гледайки как обикновените юдеи от душа възприемали тези нравствени житейски основи, впоследствие преписали много от египетските поучения, редактирайки ги посвоему и оповестявайки ги като учения на своите патриарси.

В египетския текст „Поученията на Аменемоп“ (която послужила на мнозина като първоизточник, основата, на който била съставена книгата „Притчи Соломонови“) пише следното: „Подай своите уши и слушай внимателно, това, което ще ти кажа, отвори сърцето си, за да вникнеш в казаното“. И ето ви „Притчи Соломонови“: „Приближи своето ухо, слушай внимателно моите слова и отвори сърцето си, за да ги разбереш“. 

Между другото, цар Соломон в своето време придобил тази популярност, защото се оженил за египетската царица... 

По нататък, вече от „Поученията на Птахотеп“: „Не гради планове за утрешния ден, тъй като не знаеш какво те очаква“. О „отгласите“ на това поучение в същите тези „Притчи“ (27:1): „Не се хвали с утрешния ден; тъй като не знаеш какво ще ти донесе той“. И в „Притчи“ (9:9): „Дай наставление на мъдрия, и той ще стане още по-мъдър; научи праведния, и той ще преумножи знанието“. От „Поучението на Птахотеп“: „Ако всеки следващ род помни Моето слово, то той няма да залезе“. Библейският „Псалм“ (77:5-6): „ Той предал устава на Яков и поставил закона в Израел, който повелявал на нашите отци да го предават на своите деца, за да знае бъдещия род, а децата им на свой ред да го предадат на своите деца“. И така може да се изброява дълго ...

всички останали хора по уречения от Архонтите маршрут към така наречения „златен кръстопът“ на търговските пътища, водейки завоевателни войни (под ръководството на Иисус Навин). При това, колкото повече се реализирал плана на Архонтите, толкова повече качествата на Моисей като водач били принизявани и още в края на неговия живот били сведени до нула, назначавайки „пред очите на всички израилтяни“ за негов „приемник“ Иисус Навин. Животът на Моисей завършил доста прискърбно. По пътя към ханаанската земя той се разболял и бил оставен в колибата на беден пастир, където впоследствие и умрял. Неговата история завършила безславно, изхвърлен и забравен от жреците поради своята негодност.
Така че всички тези войни не са се случили просто така. Заради Архонтските амбиции пострадали много обикновени мирни хора, както от едната страна, така и от другата, тоест всички хора, на които тази война била натресена насилствено. Излъганите обикновени хора, които жреците „хранели“ със своите лозунги и призиви за „свобода и по-добър живот“, вместо обещаното, получили смърт. Заради властолюбивите фантазии на една жалка шепа политици умирали хиляди.

" ... из Сенсей4


"Както се казва, който иска, той ще стигне до истината. Информация има, само да има желание.." Сенсей

Няма коментари:

Публикуване на коментар