събота, 10 януари 2015 г.

Цветето на Живота и Ислямското изкуство

Това е новото ми творение, нарекох я Триад 

Оказа се, че ислямското геометрично изкуство ползва за всичките си рисунки основата, която и аз ползвам за моите рисунки - Цветето на Живота. Обикновено никъде не се споменава цялата информация за тази основа. Дават се два вида графични модели, на слънца, формата на кръг и звезда, но аз като по чудо се добрах до първоизточника и сега мога да рисувам и слънцата и звездите в едно. Основата за която споменавам тук и аз си я нарекох 144 връзки се оказа основа и за музиката. Представяте ли се, от тези рисунки може да се пише и музика. Невероятно е.

Ето тук споделям повече за тази невероятна фигура: ОСНОВА 144 ВРЪЗКИ
За десетте основни фигури в Свещената геометрия, които са безкрайни книги за който ги чете, може да погледнете тук:
ДЕСЕТ ОСНОВНИ ФИГУРИ В СВЕЩЕНАТА ГЕОМЕТРИЯ

 Фигурите от свещената геометрия са уникални първо защото отразяват живота, било то клетка от живота или нещо друго в символи. В това Цвете на Живота се съдържа безкрайна информация. Забележете древните са имали тази информация и са я използвали, после се е загубила и сега отново хората се завръщат към древното старото велико знание, преоткриват го наново. Тази информация е била известна в Египет, но рисунки се срещат по цял свят от Цветето на Живота. От Цветето на Живота се рисува и Кубът на Метатрон. Той съдържа в себе си 13 информационни системи, първата от които е за Платоновите тела и умишлено не казвам пет, защото шестото се е криело от просветените личности.
Не случайно фигурите създадени с пергел и молив са уникални. Те просто изобразяват живота и са цяла наука и енергия, за който реши да я изучава, наука в символи, нещо като пътните знаци и много повече от това. Леонардо да Винчи също е разбирал от тази наука. Той е рисувал Цветето на Живота и го е използвал за много от откритията си. Ето вижте:
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ И СВЕЩЕНАТА ГЕОМЕТРИЯ

Исках да споделя, че и тази фигура - Основа 144, която се използва за основа в ислямското изкуство и никъде не я показват, в никакви учебници е просто уникална. Зърнах я на едно място в нета, само част от нея и после не я намерих/намерих я после-основа на музиката я наричат/, но нали се занимавам с това изкуство вече 4 години, сама си я направих.
За който чертае ще спомена, че се свързват всички центрове след двете завъртания начертани на Цветето на Живота, както в Кубът на Метатрон - с линии. И от там може да се извличат хиляди дизайни. Затова ми е чудно, че в днешно време ползват старо знание и стари скици и рисунки от преди хиляди години, очертанията им само и оцветяват. Аз ви предлагам съвсем нови неща от Цветето на Живота и ислямското изкуство. Извличам ги от уникалната основата и ги показвам на света. Тази основа съдържа в себе си 144 връзки. Можете да си припомните за писаното за това число - 144. Всяка връзка е енергия и изобразява енергийна връзка от нас самите.  Това изкуство се използва и много за дизайни на керамични плочки.
Тук може да разгледате моят сайт на тема Цветето на Живота, доста информация съм събрала, има и още доста за събиране
САКРАЛНА ГЕОМЕТРИЯ И ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА

Тук може да разгледате моята галерия с рисунки /не съм ги публикувала всички/
РИСУНКИ ОТ ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА, ВСЕЛЕНСКА ГЕОМЕТРИЯ


Направи ми впечатление, че книга за ислямското изкуство на Ерик Броуг се е продала в тираж 30000 бройки, докато правех изследвания и се ровех в нета. Аз ви предлагам информация безплатно.

Видях, че подобни дизайни от свещената геометрия се продават от порядъка на 3000 до 45000 долара.
Който не вярва за цените. Ето давам връзки.
Да е жив и здрав човекът, Цветето на Живота рисувана с молив на лист, продадена за 2500 долара
Jason Padgett
Ето и още една връзка, където се продават от 30000 до 65000 долара
facebook страница

А от моите десени от Цветето на Живота/Космическо изкуство, Ислямско изкуство, Азиатски шарки е наречено още това изкуство/ може да си изберете и  принтирате  онлайн на постер, тениска, кимоно, покривка, килими... от връзката, която давам. Тези креативни и новаторски десени-шарка от Цветето на Живота може да намерите само при мен и никъде другаде :) :





Днес намерих една рисунка изработена с компютър. Тя е много подобна на Основа 144 с малки разлики, още малко трябва да се дорисува. и ще се получи ОСНОВАТА от която се извличат всички фигури за ислямското изкуство, а те са безброй. Но те самите не знаят за тази фигура, защото ползват готови щампи и само ги оцветяват. Аз я рисувам с пергел и молив, на ръка. Компютърните програми улесняват, но не могат да заместят човешкия мозък и интуиция. При мен всяка основа е различна и от там виждам различни фигури и възможности от живота, защото Цветето на живота изобразява живота с безкрайните възможности.
Цветето на Живота - компютърни вариации


Нека целият свят бъде Щастлив и Благословен! Това е от мен. 

1 коментар:

  1. Интересно, аз също рисувам геометрични рисунки, но никога не съм се интересувал от готови основи от които да започна рисунката си . Може би е така защото аз мисля че една геометрична рисунка трябва всеки сам да си я изгради , мисля че геометричните рисунки отразяват човешкото съзнание и мисъл на автора им и затова те трябва да са направени напълно индивидуално.

    ОтговорИзтриване