сряда, 5 март 2014 г.

БАШАР:СЪДБА И СВОБОДНА ВОЛЯ


Съдбата е темата, която си избрал да изследваш. Свободната воля отразява как я изследваш. Ти избираш определен път, който да следваш в живота си, избираш определена тема за изследване. Ти ще извървиш този път, това е твоята съдба.

Как ще извървиш този път зависи от физическата ти свободна воля – с подскачания, напред и назад, нагоре с краката, с пълзене, радостен, тъжен. Ти обаче ще извървиш този път. Това е разликата между съдба и свободна воля. Но даже и тогава разбираш, че от една по-висока перспектива това, което наричаш съдба от физическа гледна точка, си остава свободна воля за душата. Защото тя избира тази съдба.

Участник: Значи свободната воля се решава на равнището на душата, а физическите ни тела следват предопределеното им ...

Башар: Съдбата се решава на равнището на душата, докато свободната воля се проявява на физическо равнище и отразява как изследваш темата. Как изследваш темата зависи от теб. Темата обаче е твоята съдба. Това не означава, че всеки неин аспект е предварително определен. Темата е предварително определена. Това не означава, че събитията, които се появяват във времето, са предварително определени.

Позволено е да се прояви късмет, в смисъл, че физическата реалност съдържа нещо, което вие наричате случайности. Ако случайността обаче съответства на темата, тя попада на подходящо място и може да бъде използвана. Защото ти избираш и твоите избори създават последствия, които са случайните събития, които съответстват на вибрациите на изборите и последствията, и попадат на подходящи места в съдбата, за да можеш да ги изследваш.


Няма коментари:

Публикуване на коментар