четвъртък, 27 февруари 2014 г.

БАШАР: ПАРИТЕ

За да имаш достатъчно, трябва да създадеш правилни взаимоотношения с парите.
Да живееш в състояние на изобилие значи да правиш каквото имаш нужда да правиш, когато имаш нужда да го правиш. За да си в състояние на изобилие, не винаги са необходими пари.

ОТНОШЕНИЯТА между теб и парите трябва да бъдат основно преразгледани, деконструирани и изградени отново на правилна база. За да стане това, трябва:
1. Да преразгледаш ДЕФИНИЦИИТЕ си, ти имаш различни дефиниции за парите и те са напълно противоположни една на друга, като например:
- Да си успешен означава да имаш много пари. Но. Парите са зло.
- Ако направиш нещо, трябва да направиш нещо друго, което ти не искаш, и тогава ти с все сили се стараеш да не правиш първото нещо, за да не ти се налага да правиш второто.
- Вашата финансова система е пълна с обърнати дефиниции. Когато стойността на парите намалее, вие казвате, че те са „напомпани, надути” (инфлация). Нещо, което става по-малко, казвате, че се надува, което става по-голямо, според вас се свива...
- Не парите, а ВИЕ сте уникални, вие сте предметът на търговия, носителите на качествата на парите, вие служите за размяна.
- Представете си монета или банкнота от вашата валута, каквото искате, и я направете да расте, расте, расте, колкото може. След това я направете да намалява, намалява, намалява. Сега я върнете към нормална големина. Отбележете тя малко по-голяма ли е, малко по-малка или точно такава, каквато винаги е била? Това ще ви подскаже каква ценност придавате на парите.
2. Можеш да направиш всичко с малко пари.
„Ако нямам ДОСТАТЪЧНО пари, нищо не мога да направя. Аз съм прикован.” – Тотално невярно.
Ти винаги имаш всичко, от което имаш нужда.
Когато се научиш да правиш повече с по-малко, ще можеш да действаш по-малко и ще получаваш повече. Най-голямата сила действа с най-деликатно докосване.
Но дори сега, в този момент, ти можеш да направиш всичко, така си създаден, че дори да те спуснат съвсем гол на непозната планета, ти притежаваш всичко в себе си, за да се оправиш.
3. Стойността на парите е относителна, ако имаш 100 левова банкнота, не можеш да
пиеш кафе от автомат, независимо колко много ти се пие. Трябва да създадеш връзка с каквато и да е монета или банкнота, тя представлява всички останали пари на света като част от тях. Трябва да създадеш връзка между сърцето си и монетата. Да се ожениш за нея. Със сърцето си. Да имаш истинска любов с нея. И в състоянието на „меден месец” винаги ще се връщаш към състоянието на изобилие.
И трябва непрекъснато да оставаш в състояние на благодарност и блакосклонност към останалите. Когато обогатяваш другите, ще бъдеш обогатен.

Убеждения относно парите, които трябва да се намерят и преразгледат:
Имам трудности с парите – тези, онези
Имам трудности да направя това.
Страхувам се да направя това.
Парите са това за мен.
Ако имам толкова пари, се чувствам по такъв начин.
Ако имам толкова малко пари, се чувствам еди си как.
Ако някой ми даде толкова пари, как ще се чувствам.
Ако спечеля толкова пари, как ще се чувствам.
Заслужавам ли и колко пари...

От друга страна никога не забравяй, че нито едно от тези убеждения не е реално, дим, куха фраза, ние му даваме сила. Ти си на пазара, ти си ценната книга, ти си парите на пазара.

1 коментар:

  1. Страхотно! Много точно казано:"Ти винаги имаш всичко, от което имаш нужда.
    Когато се научиш да правиш повече с по-малко, ще можеш да действаш по-малко и ще получаваш повече. Най-голямата сила действа с най-деликатно докосване.
    Но дори сега, в този момент, ти можеш да направиш всичко, така си създаден, че дори да те спуснат съвсем гол на непозната планета, ти притежаваш всичко в себе си, за да се оправиш....
    От друга страна никога не забравяй, че нито едно от тези убеждения не е реално, дим, куха фраза, ние му даваме сила. Ти си на пазара, ти си ценната книга, ти си парите на пазара."

    ОтговорИзтриване