вторник, 17 март 2015 г.

ПАДАЩ МЕТЕОР В ДЕНЯТ ПИ - 3.14


Точно в денят Пи е заснет падащият метеор в Средногорието. Какво ли значи това? Айнщайн е роден на този ден.
Всички сме чували за падащи звезди. Има различни поверия и предания за това.
 3.14, което е космическо число, дошло от Космоса,
както и кръгът, космическа фигура.
 Кръгът като фигура се използва  много при хороскопи и календара и в свещената геометрия,  Цветето на Живота. Символизира много неща-клетка, яйце, кръгът на душата или кръгът на Духа ...

24 часа споменава за денят пи:
14 март 2015 година е Денят Пи. Това обявиха от НАСА. "Ако сте фенове на числата, то ще заобичате 14.03.2015
Уикпедия:
Денят Пи е предложен от Лари Шоу през 1988 г., който е физик в музея Експлораториум в Сан Франциско. Той използва американския модел за запис на календарната дата - първо месеца и после деня 14 март - 3/14 в 1:59 часа, което съвпада с първите разреди на числото пи π = 3,14159...
На Денят Пи през 2004 г. Даниел Тамет рецитира 22 514 цифри от π.
На 12 март 2009 г. Камарата на представителите на САЩ прокарва временно решение, с което признава 14 март 2009 г. за национален Ден Пи.
Денят Пи се отбеляза в България, Гърция и Турция на 14 март 2010 г. в 3:14.
На 14 март се пада също така и рождената дата на Алберт Айнщайн.
Дневник:
Така, макар и числото Пи да е основният повод, всъщност денят е празник на математиката. Разбира се, Пи разполага и с доста мистична история. Въпреки сериозното развитие на изчислителната техника дори и суперкомпютрите все още не могат да намерят закономерност в поредицата от цифри, нито пък е достигнат неговият край и Пи все още се приема за безкрайно число.
Вести:
Пи е математическа константа, която представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър. Тя се използва в математиката, физиката и техниката. Пи е "като основен атомен градивен блок" на математиката, каза математикът Джон Поулъс от университета "Темпъл".
Интересен аспект на числото Пи е, че е ирационално, което означава, че е безкрайно и без повтарящ се модел. Изчислено е до над един трилион цифри след десетичния знак. Предизвикателство е колко цифри от него може да запомни човек.
"Това е портал към този вълшебен загадъчен свят на математиката", каза математикът Едуард Френкъл от университета на Калифорния.

Числото пи- 3.14 и падащ Метор в този ден? Интересно съвпадение или?
Спомняте ли си детските игри? Когато видите падаща звезда, да си пожелаете нещо, щото ще ви се сбъдне. Падащата звезда е поверие за щастие. А появата на нова звезда мъдреците я свързват с появата на човек. Спомнетете си за тримата мъдреци, които тръгнали да търсят къде се е родил Исус и които му принесли дарове, защото предварително знаели, че Месия се е родил на Земята по звездата. Разбирали са от звездна наука или астрономия.
По пътя на логиката щом появата на нова звезда се свързва с раждане на Месия или човек-звездна, тогава падащата звезда със смърт ли да я свържем или с прераждане? Защото смърт няма, има ново начало и смъртта не е краят. Физиката го е доказала и много учени са стигнали до този извод. Физиката го е доказала с доказателството, че нищо не се губи, само се видоизменя, преминава от едно състояние в друго.
Откъдето следва, че падащият метеор може да бъде и прераждане на звезда-душа - Месия.
Там където е паднал метеорът, средногорието се намира родното място на Васил Левски-Лъвът, а на същата дата се е родил Айнщайн.
Ето какво споделя Антоанета П., което внася светлина и за което и благодаря:
На 14 март 2015 - денят на числото ПИ проведохме специален ритуал в Пловдив на Бунарджика, Джендем тепе и Сахат тепе. Поисках мнението на една светла и чиста душа , как вижда събитието. Тя ми каза, че от Небесните селения ще слезе Високо еволюирала душа. Бях забравила за пророчеството й, но като видях материала, мигновено направихме връзката. Нима е случайно, че Сопот е родния град на Левски - Лъвът? Знайте, че това не е обикновен метеорит! Гарнтирано!

РЕКЛАМИ
Източници
karlovo.tv
bg.wikipedia
24chasa.bg
dnevnik.bg
vesti.bg
karlovo.tv/meteor

Няма коментари:

Публикуване на коментар