събота, 14 февруари 2015 г.

ГАЛАКТИЧЕСКОТО ДНК - ЦОЛКИН, РАЗСЪЖДЕНИЯ

Източник: КАЛЕНДАРЪТ НА МАИТЕ

В седма част на книгата “Факторът Маи”, седма част за Тайната на хармоничния модул д-р Аргуелес споделя нещо много съществено,
че Календарът на маите е Галактическия код, Галактическото ДНК с 260 клекти. Единствено го сравняват това знание с китайското учение на династия Ching, което ползва подобен код, писмо, но със 64 клетки, отговарящи на човешкото ДНК.
Случайно разбрах, докато се рових, че и българският Слънчев календар на траките ползва също 64 клетки, числа. Значи и нашата култура и традиция има какво да даде на света и може да се сравни единствено по знанието, което е притежавала с китайската династия и с календара на маите.
БЪЛГАРСКИ-КАЛЕНДАР

БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР В ЮНЕСКО
Можете да погледнете какво съм споделила за числото 64.
ЧИСЛОТО 64

Ето цитата от който разбрах тази истина за Цолкин, преводът е от Google и може да има неточности, затова е хубаво всеки сам да си ползва източника, тоест книгата. Хубаво е, че д-р Аргуелес е написал общо петнадесет книги по темата и тази е първата от тях. Така че всеки, който иска да се обучава спокойно може да ползва този сигурен източник на знания.

“И накрая, тъй както I Ching, Цолкин е система, разкривайки дълбоко познаване на, висша цел. Докато Дзин точно съвпадат с генетичния код, Цолкин е синхронизирано с кода на галактически. Генетичният код управлява информация, свързана с дейността на всички нива на жизнения цикъл, включително растителни и животински видове, и е обект на информацията галактически код, контролира процеса на светлия цикъл. Light цикъл определя резонансни честотните обхвати на всички видове енергия и лъчения, включително електричество, топлина, светлина, радио емисии, които се основават на функцията на самостоятелно явления двете органичен и неорганичен характер. Очевидно е, че тези кодове са взаимно допълващи се и са взаимно проникващи.

Какво се разбира под сходството на галактически и генетичния код? Като се има предвид генетичния код, можете да се определи ясен израз на своята работа, независимо дали тя е пример за една колония от морски планктон или изолиране на функционалните органи в сложни организми до човешката раса. Въпреки това, когато се обръщаме към циклите на светлина, енергия и радиационна, възниква въпросът дали са налице явни прояви на код работи галактическите и как го обработва информация той контролира?”

Всички знаем, че в рождената дата е кодирано нашето бъдеще и може да се предсказват много неща чрез рождената дата. Тоест ние сме кодирани чрез рождената си дата. Все още нямам задълбоченото знание нито от генитичен, нито от галактически код, затова ще свържа само знанията от обща култура. Всички сме чували за ДНК -то и че информацията била разкодирана, всяка клетка там си има точно определена функция и служи за точно определена цел. Погледнато към човека, всеки човек с датата на раждане се ражда с точно определена цел и за точно определена функция в цялото, която информация явно календарът дава. И всеки като разбере за себе си каква част от ДНК структурата представлява, може да разбере и много други неща. Защото всички клетки, които не изпълняват основната си функция се израждат или закърняват. И всяка клетка е свързана с точно определена система, отделена от цялото, тя не може да функционира в пълнота. Затова е важна не само функцията, която човек е предназначен да изпълнява, но и правилното свързване на човека с останалите части, правилните връзки между хората са от значение също. Една система не може да функционира ако няма пълнотата или може, но не в пълнота. Нещо като часовников механизъм. И един човек не може да се реализира в неподходяща среда. Например един лекар не може да се прояви като такъв сред здрави хора, той може да се прояви и действа сред болните. Има една молитва в християнството по този повод “Господи, нека всичко бъде съчетано с мен, както на небето горе, така и на земята долу. Благодаря за точното съчетание на всичко с мен от най-малкото до най-голямо, за точното съчетание с хора, работа, финанси … в името Исус. Амин”. … или в името на бога, в който вярвате.
И тук който има знанията от биологията за ДНК са му добре дошли и как се свързват едно с друго и какви комбинации образуват …всичко това смътно си го спомням от училище, но тогава ми беше интересно и понятно. Та ние още човешкото ДНК не познаваме както трябва, какво остана за галактическото? Ще кажете, да знаем, има открития, новости … Да има, какво има, всички новости стават безлични пред това, че човешкото ДНК се променя от нашите мисли и думи свързани чрез сърцето. Това знание се споделяше от руски учени за промяната на човешкото ДНК от мисли и думи, можете да се разровите в нета, който се интересува повече. Вселената отговаря точно на енергиите на сърцето свързани с мисли и думи. Това езотериката го е знаела преди векове, в писанията е писано също, науката сега достига до него. Грег Брейдън също има много хубави беседи на тази тема за Божествената матрица в ютуб, обяснява, че светът е холограма и всяка малка част от тази холограма съдържа цялото. Тук имат място и фракталите, нещо подобно представляват. Хубави са му и беседите са седемте огледала, че всичко което виждаме около нас, всъщност е вътрешното ни отражение на мисли и сърце като външно проявление. Та мисълта ми беше, че щом човешкото ДНК се променя от думи и мисли свързани със сърцето, галактическото ДНК и то би трябвало да се променя от същото - би трябвало след като е създадено от Светлина. Или нашата Земя съществува само от отражението на светлината, не от лъчистата енергия? Тогава може да има известна разлика, ще действат принципите на отразена светлина в единия случай, а в другият принципите на естествената светлина.
И щом думите имат значение и променят ДНК-то - това съответно как се отразява на тази непроменима схема, календара на маите? Или се променят само тези нишки, които се движат, които не са константи в тъкачния стан? Да светът е много интересен като цяло и необхватен като знание. С всеки отговор възникват нови въпроси.

Източник за цитата:ФАКТОРЪТ МАИ
Най-големият български сайт за Цолкин: МРЕЖА ЗА ПЛАНЕТАРНО ИЗКУСТВО - ПАН

Няма коментари:

Публикуване на коментар