вторник, 2 декември 2014 г.

ДА ВЛЕЗНА В СЪРЦЕТО СИ

Източник на снимката:Гугле
Вчера осъзнах единството на всички души. Остана и да го преживея
Отново се опитах да влезна в сърцето си. Ще ви споделя една тайна. от няколко години ми казват да гледам навътре, да познавам себе си ... до сега не го правех и не исках да го правя, не виждах нищо интересно там и нищо значимо. Едва тия дни осъзнах, че каквото вътре, това и вън и това разбиране дойде в мен от разбирането за единството на душите. В прекрасната книга "ЖИВОТА И УЧЕНИЯТА НА УЧИТЕЛИТЕ ОТ ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК.- Берд Спалдинг се споделя:
"Вижте колко силен го направи тази тайна вътрешна връзка. Той разбра, че Бог не говори в огъня, в земетресението или в силния вятър, но говори в тихия нежен глас, тихия нежен глас дълбоко в нашите собствени души. Когато човек научи това, той ще стане твърд. ще се научи да обмисля свободно нещата. Старите идеи ще отпаднат, нови идеи ще се установят. Този човек скоро ще намери покоя и удобството на системата. Най-после той ще се научи да разрешава всички въпроси, които го смущават в този тих час. Там той може би няма да може да ги разреши, но ще се запознае с тях. Тогава той няма да се нуждае от
бързане и борба през деня и няма да чувства, че неговата цел не е била постигната.
Ако човек опознае най-великия странник-себе си, той ще влезе в своята стаичка и ще затвори вратата. Там той ще намери своя най-опасен враг и там ще се научи да го побеждава. Той ще намери своето истинско Аз. Там той ще намери своя най-верен приятел, своя най-мъдър учител, своя най-сигурен съветник - себе си. Там той ще намери олтара, върху който Бог е неугасимия огън, извора на всички добрини, цялата сила, всяко могъщество - себе си. Там той ще открие, че в самия него пребивава част от мълчанието. Той ще открие, че в самия него пребивава Светият на светите. Ще почувства, че всяко негово желание
е в Божия разум и следователно е и Божие желание. Ще почувства и узнае близостта от общението на Бога и човека, на Отец и Син. Той ще разбере, че само в съзнанието е имало разделение на тези, които изглеждат, че са двама, точно както Неговият дух и Неговото тяло изглеждат да са две, но които всъщност са едно. Бог изпълва небето и земята".
И тези прочетени редове ме накараха отново да потърся сърцето си и да пожелая да влезна там и да разбера какво има, там където по никакъв начин не исках да влизам ... и разбрах. Влезнах и усетих болка, болката от ограничението на душата и след това си спомних за всички безгранични възможности, които са ни предоставени на разположение и тази болка стояща там от години, трупана, просто се изпари за един миг. Сега вече не ме е страх да влизам в сърцето си и да познавам себе си и целия свят. Просто се разширих и съм благодарна за всичко това и го споделям с желанието да послужи на други като мен, които все още се страхуват да погледнат в сърцето си И едва вчера видях светлинката!. Благодаря! Имам хубава мисъл за целия свят. Нека целият свят бъде Благословен и Щастлив!

Няма коментари:

Публикуване на коментар