четвъртък, 13 февруари 2014 г.

ДА ЖИВЕЕШ С ВЪЛШЕБСТВО - Джил Едуардст


Джил Едуардс (Gill Edwards) е квалифициран клиничен психолог, учител и водеща фигура сред авторите на духовна литература, на книги за самоусъвършенстване и разкриване на личната сила и потенциал. Тя работи в сферата на метафизиката, шаманизма и енергийната психология и провежда семинарите “Да живееш с вълшебство”.

"Нека си представим двама души, Джой (англ. Joy – радост) и Глуум (англ. Gloom – мрак), които един уикенд отиват на посещение в Лондон. Единият от тях, Джой, се озовава в приказна земя на исторически места, музеи, паркове, театри, магазини и забавления – един град, пълен с приятелски настроени, усмихнати и колоритни хора. Глуум, от друга страна, вижда шумен, мръсен град с претъпкани метростанции, прекалено скъпи ресторанти, блъскащи се непознати и тъжни лица. Двамата посещават един и същи град, може би едни и същи места и похарчват едно и също количество пари – но Джой си прекарва чудесно, докато Глуум е напълно отчаян, от началото до края. Защо?

Тайната се крие в системата от убеждения на двамата. Убежденията на Джой са следните: „Градовете са вълнуващи места”, „Хората като цяло са приятелски настроени и отзивчиви”, „Човек трябва да се наслаждава на живота напълно.” Глуум, за разлика от Джой вярва, че: „Градовете са ужасни места”, „Хората там обикновено са неприятни”, „Животът е бреме – но всички трябва да продължаваме да се борим.” Нищо чудно, че всеки от тях вижда различен Лондон. Докато минават по една и съща улица, Джой ще забележи красиво подредените витрини и усмихнатите лица, ще чуе смях и ще усети аромата на печени кестени, носещ се от ъгъла на улицата; докато Глуум ще забележи трафика, боклука и раздутите цени, ще чуе пронизващия звук на клаксоните и ще долови мириса на изгорели газове. Двамата живеят в различни светове.

Това обаче, не се дължи само на факта, че техните възприятия и реакции са повлияни от убежденията им. Създаването на собствената ни реалност крие много повече от това. Ние създаваме всяко свое преживяване. Привличаме в живота си различни хора и събития заради своята система от убеждения. Джой ще бъде привлечен от магазините и ресторантите, в които персоналът е дружелюбен и отзивчив – докато Глуум ще се натъкне на хора, които са неприветливи и необщителни. Джой ще се наслади на неочакваното удоволствие да попадне на уличен театър или парад, докато Глуум може да привлече крадци или непочтени търговци или да стане свидетел на уличен бой. И двамата ще се върнат вкъщи, убедени че са били прави: Лондон наистина е едно прекрасно/ужасно място! Убежденията ни не се основават на нашите преживявания, а обратното. Преживяванията ни са създадени от нашите убеждения."

"ДА ЖИВЕЕШ С ВЪЛШЕБСТВО"

НОВ ПОГЛЕД КЪМ РЕАЛНОСТТА
Джил Едуардс

Няма коментари:

Публикуване на коментар