понеделник, 20 юни 2011 г.

ПРИЗИВ ЗА МОЛИТВА, ЗА БЪЛГАРИЯ И КАК ДА СЕ МОЛИМ!

Имам основателни причина да публикувам тази статия с примерна молитва и ПРИЗИВ ЗА МОЛИТВА, ЗА БЪЛГАРИЯ!
Много е важно да се стигне до единство в молитва и затова ще отделя време за разяснения. Ще се опитам с малко думи да кажа най-важните неща за една успешна молитва. Когато нямаме знание можем да се молим със свободни думи извиращи от сърцето ни и тази молитва действа, но не винаги е достатъчна. Най-бързо действащите и отговорени молитви са тези с Божието слово, които идват от Бог. Затова се стремя в молитвите си да използвам библейски стихове.
Моля се с тях, защото е казано още че Словото Му не се връща празно, но извършва това за което е изпратено, както дъждът пои Земята.
Исая 55
11 Така ще бъде словото Ми, което излиза из устата Ми; Не ще се върне при Мене празно, Но ще извърши волята Ми, И ще благоуспее в онова, за което го изпращам.




Когато използваме свободни думи, те все пак не са Божиите истинни думи и в много случаи могат да са противоречиви. А когато говорим противоречиви думи или не знаем какво точно искаме, Бог няма как да ни отговори. Той отговаря на конкретни молитви изказани с вяра, когато знаем какво искаме! Така и ние знаем, че  сме получили точно каквото сме искали. Стиховете не ги подбирам случайно или по-скоро те се дават от Светия Дух в сърцето, усещат се със сърцето кой е точния стих за определена молитва или точните думи. Можем да си искаме точния стих с вяра в молитва и го получаваме. Въпрос на духовно трениране е, но след време ще имате пълната увереност за стиховете също така и за подробностите - за вас ли лично са или за някой друг, за време.
Писаното във Филипяни 4 за молитвата имаше голямо значение в живота ми.
Филипяни 4
4 Радвайте се всякога в Господа; пак ще кажа: Радвайте се.
5 Вашата кротост да бъде позната на всичките човеци; Господ е близо.
6 Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;
7 и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.



Условието:Не се безпокойте за нищо, но изказвайте прошенията си на Бог с благодарение
Обещанието: Божията мир ... ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа
Божиите обещания не са като човешките обещания! Обещал ли е нещо, Той е силен да го изпълни и да изпълни писаното в Словото Си. Затова използвайки Словото в молитва, ние ускоряваме действието! И по този начин се изпълнява друго писание, че Всичко е от Него чрез Него и за Него! Молитвата идва от Словото тоест от Него, връщаме я , отправя ме я към Бог и се връща обратно за Негова слава, за потвърждение на Словото, което е писано!


Бог е верен да изпълни Словото Си и обещанията си! И няма друго Слово по-силно от Божието слово! То просто си действа!
Еремия 23
29 Не е ли словото Ми като огън? казва Господ, И като чук, който строшава скалата?

Затова Благодаря на Бог за Словото Му! Всичко е от Него за Него и чрез Него, както е писано!

Словото е, което обръща живота ни! Думите изказани с вяра! Казано е в Яков, че езика обръща колелото на живота ни!
За който вярва, промяната може да настъпи по-бързо. За който не вярва, да се моли с точните молитви докато те се свържат с вяра в сърцето му и възпроизведат реалност, докато чука строши скалата.
Няма по-силно Слово от Божието Слово! Чрез него се строшава скала!



Бог си има грижата както за всеки човек, за всяко врабче и косъм, така и за всяка държава!

Моля се с тези стихове, защото е казано още че Словото Му не се връща празно, но извършва това за което е изпратено/. В тези някои стихове се споменава думата врагове, но нека на всички да е ясно, че ние не воюваме срещу плът, а срещу духовни сили в небесни места.

Също така в Пс.68 се споменава както за врагове, така и името на Йехова, но всъщност Бог е един и в СЗ и в НЗ. Даниил също се моли на Йехова, дарбите и пророчествата му са от Него дадени! Исус  го споменава цитара в НЗ /Матей 24, което значи е съгласен с тези думи и пророчества и Бог/.
Споменавам го за тези, които се опитват да делят Бог в СЗ и НЗ, че бил различен. Бог е Един! Ако ви притеснява името в Пс 68 може да го заменяте с Христос!


МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ
Възлагам всичките си грижи за страната ни/и хората в тази страна, а и за тези които са я напуснали/ на Бог според писаното
1Петрово 5
7 и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.


В Пс.138 се казва
8 Господ ще извърши това, което е потребно за мене. Господи, понеже милостта Ти трае до века, Не оставяй делата на Своите ръце.

Благодаря на Бог, че върши това, което е потребно за българите и България и за милостта Му!





Благодаря на Бог и за Пс. 68, че се изпълнява това Слово в живота ни! Съгласявам се с Божието слово в името на Исус! Амин!
Пс 68
1 За първия певец, Давидов псалом. Песен. Нека стане Бог, нека се разпръснат враговете Му. Нека бягат пред Него ония, които Го мразят.
2 Както се издухва дима, така и тях раздухай; Както се топи восък пред огъня, Така нека погинат нечестивите пред Божието присъствие.
3 А праведните нека се веселят, нека се радват пред Бога, Да! нека тържествуват твърде много.
4 Пейте Богу, пейте хваление на името Му; Пригответе друм за Онзи, Който се вози през пустините: Иеова е името Му, и радвайте се пред Него.
/може и с целия Псалм да се молите всеки ден/

Словото е, което обръща живота ни! Думите изказани с вяра! Казано е в Яков, че езика обръща колелото на живота ни!/Вижте повече в статията "Думите и живот" с примерна молитва за обръщане на живота/.
За който вярва, промяната може да настъпи по-бързо. За който не вярва, да се моли с точните молитви докато те се свържат с вяра в сърцето му и възпроизведат реалност, докато чука строши скалата.
Няма по-силно Слово от Божието Слово! Чрез него се строшава скалата!



П.П. Разбирате че се старая да пиша тук доста синтезирано и може да не се разбира,  да не е достатъчно ясно. Който има въпроси и желае може да ми пише или да пусне съобщение!


Киприянови молитви, срещу магии



Няма коментари:

Публикуване на коментар