неделя, 29 май 2011 г.

ДУМИ И ЖИВОТ - Как да променим живота си?


Замисля ли сме се, какво е значението на нашите изговорени думи?
Някои казват, че можем да си говорим каквото си искаме и това няма значение.
Но така ли е наистина?
Какво казва Библията по този въпрос ?
Пр.18:21
Смърт и живот има в силата на езика.
Матей 12:37
Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш
Притчи 21:23
Който въздържа устата си и езика си опазва душата си от смущения
Яков 1:26
Ако някой счита себе си за благочестив, а не обуздава езика си, 
Яков 3:6
И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части
Още се казва, че който не греши в говорене е съвършен мъж.


Нашите думи имат сила, те изграждат нашия живот!
С нашите думи можем да градим и да рушим, да благославяме и да кълнем.
Казва се, че смърт и живот има в силата на езика!
Както Божиите думи имаха творческа сила, така и нашите думи имат.
Чрез Божието Слово бяха създадени световете! Бог каза ... и стана..

Пак се връщам на въпроса си: Ние като вярващи замисляли сме се?
Разбираме ли какво значат изговорените думи -от нас, от другите? 
Смърт и Живот носят, градят живота ни и бъдещето ни. Думите изговорени от сърцето, с вяра - променят живота ни! В последно време тази библейска истина беше доказана от науката. Доказаха, че ДНК-то се променя от човешките мисли. Мислите и думите влияят на човешкото ДНК! Това вече е научен факт!

ДНК СЕ ПРОМЕНЯ ОТ ДУМИ

Вярно, че това Библията и християните го знаят от векове, но ... хубаво е когато и науката и вярата са едно мнение. Това значи ИСТИНАТА се потвърждава и от науката.
Не случайно Христос ни е учил да благославяме храната също. Защото спомнете си до какво откритие още стигна науката? До откритието, че молекулата на водата се променя от думите.
Думи на благодарност - пиеш добра за тялото ти вода, с думи на злъч, пиеш вредна за тялото вода. Още много може да се разсъждава в тази посока. Например за колко секунди една добра дума променя водата? И ако има двама човека с противоположни мисли, водата от чии мисли ще се повлияе? Защо споменавам за водата, ще каже някои? Ами защото и тя е свързана с човека и с живота на човека и с думите също. Водата се съдържа около 80 процента в човешкото тяло, също така и във всяка храна, която приемаме, дори в хлябът има вода. Значи всичко около нас се влияе от думите! Думите ни имат творческа сила, имат силата да творят!ЖИВОТА! Но единствено думите казани с вяра и от сърцето действат.
Яков ни учи още 1:19
Обаче нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи...
езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни,

 а сам той се запалва от пъкъла.

ЖИВЕЕМ ТОВА, КОЕТО ГОВОРИМ С ВЯРА!
И как можем да променим живота си? -Като променим думите си!

Яков дава много добър съвет, да бъдем бързи на слушане, бавни на говорене и бавни да се гневим.

Чрез думите даваме място да влязат в живота ни благословенията или проклятията.
Вярно промяната не винаги се случва като по чудо, понякога са нужни месец, два, но Божието Слово не се връща празно, извършва това за което е изпратено.
Кормилото на един голям кораб е малко, но обръща целият голям кораб. Това се случва и с езика. Той е един вид кормилото на нашият кораб. Примерът е описан в Яков.
Също наша е отговорността за думите които говорим на децата си, на близките си. Да, промяната не се случва веднага ако няма вяра в човека. Ако имаме вяра казва Христос, ще кажете на тази планина вдигни се и подмести се и тя ще се премести. И все пак ако всеки ден от живота си тренираме, да говорим правилните думи за всяка ситуация, ще видим промяната. Капката как променяла скалата? Бавно, капка по капка с постоянство. Така и ние трябва да сме постоянни в говорене на правилните думи от сърце, с вяра и те ще променят живота ни.


ПРИМЕР ЗА ПРАКТИКУВАНЕ
Изповядайте обратното на страховете си с благодарност и вяра към Бог, поне един месец, всеки ден, сутрин, обед, вечер и няма как да не се обърне животът ви! Не изключвам и изключенията от правилото, не изключвам, че и някой ще говори и вярва десет пъти повече в страховете си, вместо в желанията си. Така ще храни страховете си и те ще растат повече. Когато храним желанията си, те растат и дават плод. Не изключвам, че и някой може да няма достатъчно време за да чака бавна промяна, че му е нужно чудо например. Но за който има време ...
Вместо да изговаряме негативната си вяра "Няма да успея" -  да казваме "Благодаря ти Господи, че успявам, че ми даваш сили да успявам, че се грижиш за мен, за семейството ми..." и така за всичко, което ни притеснява и всеки ден в продължение на месец!
Винаги когато се сещах, че нямам работа казвах:"Благодаря ти Господи за работата, която си ми приготвил"
При мен даде резултат! Надявам се и при вас да има резултати!




Няма коментари:

Публикуване на коментар