четвъртък, 5 март 2015 г.

ДЕНЯТ НА РАЖДАНЕ - ЗНАЧЕНИЕ


Денят на раждане и неговото влияние върху живота на човек.

Открийте какъв характер сте, според деня от седмицата, в който сте се родили.

В неделя се раждат щастливците

Това е ден под влиянието на Слънцето, а според древните тълкувания се счита за първи ден от седмицата. Според народното вярване, неделя е много щастлив ден за раждането на детето. Хората, родени в неделя са харизматични, весели и оптимистични. Те са в постоянно търсене на нещо различно и не спазват правилата. Въпреки това те са стабилни, а често имат късмет в живота.

Родените в понеделник са много емоционални
С понеделник управлява Луната, а според народната традиция в годината има само три понеделници, които се считат за нещастни – първия понеделник през април, втория понеделник през август и последната през декември. Както е капризна Луната, такива са и хората, родени в понеделник, а най-голямо влияние върху тях имат емоциите. За тях е важно да има солидна основа в живота, като семейство, приятели и партньори, от които произтича тяхната сила.

Във вторник се раждат бойни и темпераментен
Вторник е кръстен на планетата Марс, който след римското схващане е бог на войната. Хората, родени на този ден, имат голяма сила, боен дух и решимост да постигнат целите си. Въпреки това, под влиянието на Марс, те са „непослушните“ и са склонни на нервност.

В сряда се раждат интелигентни и изразителни
Сряда е кръстена на планетата Меркурий, който е римския бог на търговията, пътуванията и науката. Затова хората, родени на този ден ги краси интелигентност, красноречие и голямо влияние върху други хора. Въпреки това, те са наследили определено безпокойство и любопитство, за което им трябват постоянни предизвикателства, за да могат да функционират.

Четвъртък е ден на оптимистите и независимите
Четвъртък се управлява от Юпитер, който в митологията е богът на гръмотевиците и дъжда. Той е символ на експанзия, оптимизъм и добро чувство за хумор, което краси хората, родени в четвъртък. Те имат силно изразена нужда за свобода и независимост, и рядко остават дълго на едно място.

В петък се раждат артистичните души
Петък е ден на планетата Венера, символ на красотата, любовта и комфорта. Хората, родени на тази дата са под влиянието на Венера и затова са чувствени и художествени. По някакъв начин, те живеят в свой собствен свят,склонни са на идеалистичен поглед към света и романтични фантазии. Обичат и уважават красотата и с нея се стараят да изпълнят живота си.

Събота е ден на разумни и практични
Събота е ден на планетата Сатурн, който в римската митология е бог на земеделието и реколтата, и синът на Майката Земя. На хората, родени на този ден, Сатурн носи качества като практичност, рационалност и зрялост. Те още в ранна възраст са по-зрели от връстниците си, и предпочитат да планират. Трудно се справят с промените, което се дължи на съмнението в себе си, но те всъщност печелят от това.

bgvest.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар