събота, 14 юни 2014 г.

ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ДЪНОВ

Цитати от  Дънов!!!
"Можете да ускорите и затрудните вървежа на вашето дело, ако се вдадете на разпуснатия живот на покварените народи и това Ме прави повече да бодърствам за вази, да не би изново да се повърнете и паднете в примката на лукавия, което падение ще ви коства живота. Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство. Ще приемете от нея дан като Мелхисадек от Авраама, когото и благослови. Днешната сила и слава я вам дължи, такива за Божествените наредби: един сее, друг жъне, в края всички ще участват в Божието благо"...

."Съвременните хора са дошли до едно положение, по-горе от което не могат да се повдигнат. Защо? Защото като им изнесат известни истини, те започват да се подиграват. Тази черта особено се забелязва у българите, които не оценяват нещата и са готови винаги да се подиграват, да се надсмиват. Това се дължи на факта, че религиозното чувство у тях е слабо развито. Отсъствието на религиозно чувство им създава големи нещастия."

"Българинът има една черта – не обича да му заповядват. Остави го свободен, ще направи много повече за тебе..."

" Понеже България е в златния си век, ще бъде пазена и закриляна от Провидението. Никой няма да стори зло на тая страна, която кредитира цяла Европа. Само малко може да бъде засегната, но и то може да бъде избегнато..."

"Днес Словото се дава на български език, защото българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните закони и словото на Бога, защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е НАЙ-ДРЕВНИЯТ НАРОД НА ЗЕМЯТА"

"Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света където хлябът ще се раздава безплатно."

"Българският народ е търпелив. Той издържа турското робство. Издържа на всичко. Издържа на насилието. Ще издържи и в бъдеще. “

Кое е същественото за българина? Той е най-твърдият елемент, който съществува. Най-доброто семе, което най-добре расте, това е българинът!

България е обетована земя.Тя има най-добрите плодове. И няма като българските градинари – и в Америка ги познават.
Много от сегашните лекари, особено на запад, лекуват болните с музика. Българинът по естество е песимист, затова е създал хороводните песни да се лекува от песимизма си. Българските хороводни песни са лечебни.
... Всички могат да тъпчат българите, но като погледне към дланта си, Бог казва „Те са тук”.Заслужава човек да бъде тъпкан от хората но името му да бъде написано на Божията ръка.Това значи да бъдеш под зоркото око на Любовта.
Българинът иска любовта да се изрази на дело.Той е добър, умен. Ако управниците слушаха народа, много малко грешки щяха да направят.
Българите направиха нещо за света чрез богомилите.Това, което изнесоха българите, е принципът на свободата.
Няма народ, който да има толкова ясновидци като българският.
В България има много ясновидци.Това е добър признак.То показва, че Духът работи в България.
Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите.Те ще оправят всички народи. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник из целия свят....София е втори Йерусалим – Вечния мир ще се сключи в София.В София ще се свика първият Йерусалимски събор. Нова библия ще се напише на български език.Българските земи край няма да имат."
Извадки от книгата: „Петър Дънов – Учителят, Лечителят, Пророкът“, том 3
Източник:ТУК

1 коментар:

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ОтговорИзтриване