сряда, 28 януари 2015 г.

ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ С ЛИМОН И ЗЕХТИН



Процедура за пречистване на черния дроб и жлъчката
by mer

Това не е поредната диета. Това не е поредната лекомислена стъпка в пристъп на отчаяние. Това е оздравителна процедура, към която трябва съзнателно и сериозно да се престъпи и всички стъпки да се изпълнят без компромис. Ефектът е зашеметяващ.

Подготовка за пречистването – в продължение на 6 дена се пие по минимум един литър сок от зелени кисели ябълки и малко цвекло.

В ябълките има киселина, която омекотява камъните в жлъчката и черния дроб и това позволява безпрепятственото им преминаване през каналчетата. Ферментиращият ефект на ябълковия сок допринася за разширяването на каналчетата. Пийте ябълковия сок бавно през целия ден, между храненията. Избягвайте да го пиете непосредствено преди хранене, в двата часа след основно хранене или вечер.Освен ябълковия сок пийте и вода – между литър и половина и два литра на ден. Можете да си изплаквате устата със сода за хляб или да си миете зъбите на няколко пъти през деня, за да не се повредят зъбите ви от ябълковата киселина (най-добре пийте със сламка).
В продължение на 6-те дена избягвайте студени храни и напитки – те изстудяват черния дроб и намаляват ефекта на прочистването. За да помогнете на черния дроб да се подготви за основната част на прочистването, трябва да се изключат храни от животински произход – месо, яйца, мляко, както и пържени храни.

***За да има 100 процентов успех цялата процедура трябва всичко да се изпълни точно. Препоръчително е около 2 седмици преди пречистването да се премине на суровоядство (да не се приемат никакви храни с животински произход, да не се приема храна, в която има консерванти и изкуствени добавки, да се избягват тестени и нишестени храни, както и бързата храна тип макдоналдс, дори нищо в опаковка, да се изключат кафето и черния чай). Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане може да се пие леко топла вода с мед. Това допълнително омекотява камъните в черния дроб и ще се избегнат евентуални болезнени усещания. Още – сутрин на гладно може да се пие 2-3 супени лъжици зехтин с малко лимонов сок – това ще предизвика отделяне на жлъчен сок от черния дроб и така ще го подготви за самото пречистване, което доста ще го натовари. И още – за да се откъртят по-лесно камъните може да се бяга всеки ден около 30 мин или да се правят аеробни упражнения с разтърсващ ефект. Непосредствено 2 дена преди пречистването не трябва да се натоварва тялото, трябва да се избягват силните емоции, особено лошите и трябва много да се почива.***

Старайте се да не приемате лекарства и витамини през 6-те дни на подготовка, освен такива, които са абсолютно необходими. Важно е да не се натоварва черният дроб с излишна работа.
Препоръчително е на шестия ден да се направи клизма. Това осигурява безпрепятственото преминаване на камъните през отделителната система.

На 6-тия ден от подготовката изпийте цялото количество ябълков сок (един литър) сутринта. Ако усетите глад, хапнете нещо леко. Под леко се разбира плод или зеленчук и то пресни. Не яжте нищо (можете да пиете вода когато сте жадни) след 2 часа следобед, за да нямате трудности с изхвърлянето на камъните.

По долу са описани 2 метода на самата процедура. Едната е за хора, които не могат да си правят клизма в домашни условия, затова трябва да пият очистително, в случая английска сол. А при другия метод, който е за предпочитане, не се пие английска сол, а се правят клизми.

І метод

В 6:00 часа вечерта разбъркайте 4 супени лъжици (с връх, но не препълнени) английска сол (купува се от аптеките) в 800 милилитра вода (това се пие на 4 пъти по 200 милилитра). Изпийте първата чаша от 200 милилитра сега. Можете да изпиете няколко глътки вода (с малко лимонов сок) след това, за да неутрализирате горчивия вкус на солта. Aнглийската сол разширява жлъчните каналчета, което позволява лесното преминаване на камъните. Освен това и прочиства отпадъци, които биха затруднили отделянето на камъните.

В 8:00 изпийте втората чаша (200 милилитра) от водата с Английска сол.

Ако до 9:30 вечерта не сте ходили по голяма нужда, си направете клизма с вода.

По време на самото пречистване може да пиете вода, когато сте жадни, но не веднага след като пиете разтворената във вода английска сол и два часа след като изпиете зехтина.

В 9:45 изстискайте сока на 1 или 2 розови грейпфрута (или комбинация от лимон и портокал или само лимон) трябват ви 180 милилитра сок. В стъклен буркан с капачка сипете 120 милилитра зехтин и прибавете грейпфрутовия сок.

10:00 часа сложете си пижамата и застанете до леглото си. Раздрусайте добре затворения стъклен буркан – около 20 – 30 пъти. Изпийте течността наведнъж, ако е възможно без прекъсвания. Легнете веднага! Това е изключително важно, за да се улесни отделянето на камъните. Изгасете лампите и лежете по гръб с една или две възглавници под главата. Лежете абсолютно неподвижно за най-малко 20 минути. Не говорете. Може би ще усетите как камъните преминават през каналчетата на черния дроб и жлъчката. Няма да усещате никаква болка, защото Английската сол е разширила широко каналчетата. Опитайте се да заспите.
Ако през нощта усетите нужда да посетите тоалетната – направете го. Може да ви прилошее през нощта или на сутринта, поради отделянето на камъните и на токсини от черния дроб и жлъчката.
***Понякога прилошаването е силно, но най-важното е да не се притеснявате. Всичко ще премине и просто трябва спокойно да изчакате, да полежите и да си мислите колко ще е хубаво след това. Може също да ви се доповръща. Това е част от изчистването, дори е по-добре ако стане така.***

На сутринта:

6:00 – 6:30 – след като се събудите, но не преди 6:00, изпийте третата чаша от 200 милилитра вода с разтворената Английска сол.

8:00 – 8:30 – изпийте последната чаша вода с разтворената Английска сол.

10:00 – 10:30 – изпийте прясно изстискан плодов сок. Най-добре да е от цвекло + морков + ябълка. Точно този сок допълнително ще пречисти черния дроб. След половин час можете да изядете няколко парчета плод. След един час можете да ядете по-солидна храна, но задължително растителна. Най-добре си направете салата от настъргани цвекло, морков и зеле, без да я овкусявате – тя ще премине като метла през храносмилателната система и ще доизчисти евентуални заседнали в дебелото черво камъни. Вечерта или на следващата сутрин ще усетите първите признаци на подобрение. През следващите 2 – 3 дни яжте по-лека храна.

ІІ метод:
През целия 6ти ден е добре да загрявате областта на черния дроб с грейка (ел. възглавница). Около 17-18 часа си направете няколко клизми, с цел да освободим пътя на камъните, които ще се изхвърлят цяла нощ. От 20 часа започнете постоянно да нагрявате черния дроб, топлината ще омекоти дроба и ще разшири каналчетата. Във 22 часа изпийте коктейла от зехтин и лимон или грейпфрут и легнете. Продължете да загрявате дроба докато лежите неподвижно. Може или да заспите или след час и половина да извършите няколко неща, за да помогнете на черния дроб да се изчисти по-добре. Седнете върху пети, запушете лявата си ноздра с памук и започнете да дишате през дясната. Върху езика сложете малко лют пипер. Опитайте се да дишате бавно и плавно, като съзнателно се опитвате да движите диафрагмата. Всичко това ще възбуди черния дроб и той по ефективно ще изхвърли камъните. Мисловно може да си представите как излизат всички мръсотии и затлачвания. Между 1 и 3 през нощта може да усетите прилошаване и да ви се приходи до тоалетна или да ви се доповръща. Не се притеснявайте – това е защото в тези часове дробът ви работи най-усилено и всичките сили на организма са съсредоточени в него. За около максимум 1/2 час всичко ще отмине. Може пак да си сложите на езика лют пипер и да подишате.
В 6 часа станете. Направете си няколко клизми с урина или вода с малко сол и най-накрая с чиста вода. Целта е нито един камък да не остане заседнал в дебелото черво, защото той бързо се засмуква обратно и става по-лошо. Към 9-10 часа изпийте сок от цвекло и ябълки, който допълнително ще измие черния дроб. След час може да хапнете плод, а по късно и салата (описаната по-горе)

Необходимо е да се изхвърлят всички камъни. Това изисква няколко прочиствания. Те могат да бъдат правени на интервал от три седмици или един месец. Важно е да се знае, че щом започнете да прочиствате черния дроб и жлъчката, трябва да продължите с прочистванията докато при две последователни прочиствания не се изхвърлят никакви камъни. Ако оставите черния дроб наполовина изчистен за по-дълъг период (повече от три месеца), това може да доведе до по-голямо неразположение отколкото преди. Черният дроб ще започне да функционира по-ефективно скоро след първото прочистване. Болки ще намалеят, енергията ще се увеличи, мисловната дейност ще се подобри значително.
Няколко дни след прочистването обаче, камъни от задната част на черния дроб ще се придвижат напред към двете главни чернодробни каналчета, което може да предизвика появата на всички предишни симптоми. Това показва, че още камъни са останали и са готови да бъдат изхвърлени със следващото прочистване.

Когато се направят няколко прочистващи процедури, ще усетите многобройни положителни промени: кожата ще ви се изчисти от акне, екземи, петна, почти няма да се разболявате, грипът и вирусите ще преминават през тялото ви незабелязано, мислите и настроението ще са по-положителни, ще имате повече енергия за работа и почивката ви ще е по-ефективна … Какво чакате!
Източник:zemianazaem.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар