събота, 28 декември 2013 г.

МИСЛИ ОТ РАЗЛИЧНИ АВТОРИ




Попитали Далай Лама кое е най-изумителното нещо за човечеството, а той отговорил: Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да си върне здравето. След това толкова го безпокои бъдещето, че забравя да се радва на настоящето. Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее, сякаш никога няма да умре, накрая умира без никога да е живял!



0. Начинът да победиш гневния е с нежност,

злият - с добро, скъперника - с щедрост,
а лъжецът -  с истина. - Индийска мъдрост

1. Всяко нещо струва друго нещо - Мечо Пух


2. Успехът не е окончателен, провалът не е фатален : онова, което е от значение, е куражът да продължиш. - Уинстън Чърчил


3. Колкото по-високо летим, толкова по-малки изглеждаме на ония, които не могат да летят - Ницше


4. Понякога животът не ни дава това, което искаме... не защото не го заслужаваме, а защото заслужаваме много повече.


5. Докато говориш не точно това, което мислиш,

Докато слушаш не точно това, което вярваш,
Докато правиш не точно това, което ти се отдава.
През цялото време живееш, не точно ти! - Сун Дзъ

6. Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда. Съдих и ме съдиха. Минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад. И накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен. - Ажрат Инайат Хан


7. Добрите сърца имат един мъничък дефект, чувстват се зле дори за малките неща.

 Но имат и предимство което другите нямат, дават душа на всичко. -  Рошавини

8. Парите и успехът не променят хората, те изкарват наяве това, което се крие вътре в тях. - Уил Смит


9. Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде Творец — да, той е не само част от Творението, но е и част от Твореца! Помислете още веднъж: Ние не само сме част от Творението, ние сме част от Твореца и имаме силата и средствата да творим сами!!!
Ян ван Хелсинг

10. Ето, това е тайната на вечната любов и щастието заедно: ако сте завързани един за друг, вие никога няма да успеете да полетите. Можете да летите заедно, обаче не се връзвайте. Ако го направите, никога няма да изпитате щастие!...
Хорхе Букай

11. Човекът жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да си възвърне

 здравето. И след това е толкова неспокоен за бъдещето, че не се радва на настоящето. 
Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее, 
сякаш никога няма да умре, и после умира, без никога да е живял!
Из "365 мисли за всеки ден"- Далай Лама

12. Не е от значение колко неща правим, а колко любов влагаме, когато ги правим.

Не е от значение колко даваме, а колко любов влагаме, когато даваме.-Майка Терезa

13. Когато приемете всички противоречия, които животът предлага, когато сте в състояние спокойно да плувате между бреговете на насладата и болката, да изживявате и двете и да не се вкопчвате в никое, вие сте постигнали свобода.

                                                                                      Дийпак Чопра  "Сила, свобода и благодат"

14.Започни като правиш това, което е необходимо; след това прави това, което е възможно; и тогава внезапно, ти ще осъществяваш и невъзможното.

                                                                                                                   Свети Франциск от Асизи

15. Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България.- Алберт Айнщайн

16. "Душата се ражда стара и постепенно се подмладява. Това е смешната страна на живота. А тялото се ражда младо и постепенно остарява. И това е тъжната страна на живота."
Оскар Уайлд




Праистината е Изначалното Състояние


Съществува от прадревни времена Велика Мистерия. Наречена е Ар Арахамаа - Праистината. Никой не може да я изучава. Знанието е бедно, Мъдростта е слаба, Премъдростта едвам я докосва, Незнанието само се приближава. Тайната я търси, но не знае къде е. Най-близо до нея е Мистерията. Когато човекът стане Мистерия, той твърде много се е доближил до Нея. Той пак не япознава напълно, но диша сроден въздух. Тази Велика Мистерия може да ни стане близка и сродна само когато посветим себе си изцяло на Истината. Това е начинът за отделяне от земното и земните грижи. Само Истината може да ни заведе до Праистината. В Праистината няма земен свят, нито отвъден свят. Тя е Целостта - Изначалното Състояние. Ар Арахамаа е Праобликът.


Двадесет и вторият Старец

Авирохол Тахария

. Скочили в Прадълбината на Ар Арахамаа


Ар Арахамаа е Абсолютната Непознаваемост. А тя е Върховна Пълнота, Неизмерима Пълнота, Нечувана Пълнота. Ар Арахамаа е Величествена Непознаваемост, Страховита Бездна от Дълбини. Когато в Древността боговете са надзърнали в тази Бездна, те са изпитали страх. Дълбините били една след друга и край не се виждал. Всъщност край нямало. От тези Дълбини са произлезли три Лъча - Истината като Откровение, Бог като Проявление и Единството като Жива Реалност. Но Прадълбината си оставала Абсолютно Непознаваема. В архивите на Прадревността има само един запис, в който е казано, че само 33 Могъщи Същества, които били подобни на Бездната и сродни на Бездната, са скочили в Прадълбината на Ар Арахамаа. Древните архиви казват, че 24 Бездни са оцелели. Те били наречени по-късно Старците. За другите девет нищо не се казва. Те станали Скрити в Скритостта. За тях само е изречено, че навярно са придобили Великата Изначалност.


Двадесет и вторият Старец

Авирохол Тахария

Ако отвориш сърцето си - ще дойде любов, Ако пуснеш миналото - болката ще си отиде, Ако преодолееш страховете си - животът ще ти направи подарък, Ако обикнеш себе си - ще обикнеш всички. Ако кажеш "благодаря" на сърцето си - радост ще имаш, Ако благословиш това, което те заобикаля - ще усетиш неповторима лекота в душата, Ако простиш, на онова което ти е донесло болка - ще изпиташ вътрешен мир. Ако не си припрян в делата си - вече си успял, Ако си готов да откриеш "звезда" - вече си я намерил, Ако си познал себе си - познал си цяла Вселена, Ако си приел себе си - приел си Живота в неговата цялост. Ако си се доверил на Живота – ти си в мъдри, любящи ръце, Ако знаеш, че Живота е този, който те води - ти си вече победител, Ако уважаваш себе си - ще бъдеш във връзка със съвършенството в теб, Ако вярваш в себе си - Животът ще те подкрепи. Ключът е в теб самия. И ти носиш пълна отговорност пред себе си и

 Живота. Ти си причината и следствието. И изборът винаги е бил до теб."






Няма коментари:

Публикуване на коментар