понеделник, 31 юли 2017 г.

ОТ БОХЕМСКИТЕ ШАРКИ ... ТА ДО ВСЕЛЕНСКОТО ЗНАНИЕ




Отдавна не съм писала в този блог ... Преминах през доста разочарования, затова. Обикновено не споделям тези неща. Вярата в Бог и ближните се срина. Но и всяка загуба се запълва с нещо ново, щото празно пространство няма. Цял живот бягах от самотата и се криех, докато разбрах, че самотата си има предимства в илюзията - давала неуязвимост. И реших да я погледна в очите, тогава не я намерих. Оказа се, че и тя е илюзия, сянка. Докато бягах от самотата-сянка, тя ме гонеше, а като я пожелах, тя избяга, превърна се в илюзия...

Десените, които създавам от Свещената геометрия, както и рисунки се наричат с много имена - азиатски, скандинавски, геодезични ... И реших да участвам в един конкурс за бохемски шарки. Щото всичките ми дизайни-десени са точно това също - бохемски шарки. Това след един спечелен конкурс за лого сред 128 дизайнера и около 270 участия. Да, много дълъг беше пътя до тук и все пак това е началото, казвам си. В този сайт преди около пет години спечелих от пет конкурса малки награди за една седмица и си казах, ето потръгнаха нещата, но точно тогава неразбирайки съм нарушила някакви правила и ми изтриха акаунта. От тогава, години не успях да спечеля нищо, пущала съм от време на време и нищо и спрях да участвам до преди седмици. И от седмица участия сега, спечелих конкурс, друг беше на косъм ... Благодаря на Вселената! Та сегашния спечелен конкурс беше причина да погледна и конкурси за десени. Понеже рисунките ми са с форма на хексагон, пчелна клетка, вселенска форма хексагон. От всяка може да се извлече хексагон, се спрях на горната бохемска шарка като идея или на окото като форма в което поставят мандали. Така се оформя десен. Загледах се в този десен и той почна да ми говори, да ми припомня толкова много неща. Изображенията са геометрични чертежи и те говорят. Навярно както един чертеж говори на един инжинер. Така и тези фигури започнаха да ми говорят отново. Щото и преди съм създавала подбни шарки с форма на кръг и тази подредба/седем кръга в средата и още пет, които са по две, разделени на две, две по пет десет като пръстите на ръцете и краката.
Преди време, когато създавах безшевни шарки, се опитвах да направя матрица, за да ми е по лесно/матрица от матрицата/. Ето какво се получи. В този случай хексагоните са четири половинки, но вътре се виждат седемте кръга, където са четирите листенца бели. И общо ги броих кръговете тогава. Белите листенца оформят нещо като гръбнак като костна система може да се каже. Подобно виждаме и в Календара на маите. Тези очертания много ми напомниха за Календара на маите/давам изображение за сравнение/.
Тогава не разбирах защо има разминаване. Сега виждам в първото изображение, че допълва знанието.
Изображенията могат да се представят в плосък вариант като карта с четири посоки. Както горните. Може като двуизмерен вариант, може и като триизмерен вариант. Кубоктаедър е триизмерното изображение на Цветето на Живота например.
Календара на маите също го има представен и като вариант в кръг

Питала съм се, защо и как един път така, а друг път иначе. Не, че всичко разбирам ... колкото, толкова.
Само искам да ви спомена как свързах Календара на маите с кабалистичното знание за Архиометър например/Архиометърът е нещо като хороскоп с който се предсказва бъдещето, нещо като календар-хороскоп - по рисунките/чертежите. На един инжинер например чертежите му говорят повече от писаните книги и са по-точни, защото там няма лъжа. В думите може да се излъжеш ама така ли или иначе, но в чертежите не можеш. Там всичко го виждаш точно.
Казват, че това изображение, изобразявало Календара на маите и виждате долу в ъглите са символите. ... За мен не е точно като Архиометърът, но както и да е. Защото 13 винаги е скрито в 12, но това за който е стигнал до там, както и седем е скрито в шест. Това отговаря на историческата поговорка също, че всичко ново се ражда в недрата на старото.
А това е Архиометър изображение. Забележете, че отчита и седемте цвята на дъгата, енергиите от седемте чакри и звезди и много повече знание.


Тези всички неща съм ги споделяла преди с изключение на десена от Цветето на Живота-база.
А сега успях да свържа подредбата на хексагоните, освен с  Календара на маите, още и със знанието от Свещената геометрията, със знанието от Кабала за трите йод, знанието от Сефер Иецира, знанието за Отец/Вечност, Син/Безкрайност, Дух/създал всички видове материя. Забележете, че Вечност, Безкрайност и всички видове материя се отнасят към физиката. Времето е част от календара и посоките/компаса/, часа-часовника. Та тези хексагони ми припомниха знание ... знание, което всеки носи в душата си, но не всеки си го спомня.
Важното тук е, да отбележим, че тази шарка/първото изображение/ се нарича безшевна. Какво значи това? Когато се постави същото парче горе или долу, ляво, дясно се свързва и не личи шеф. Така тази шарка може да се повтаря безкрайно на плат и няма да се вижда къде е началото и къде края.
Така и в света. Уж има начало и края, но те винаги са свързани и никога не се вижда началото и края и всеки край е ново начало и всяко начало се свързва с край, а края с начало, като синджир. Разбрах по откровение, че връзките са два вида/едно с друго или едно в друго/, както при картонените кутии може би.
Нека погледнем хексагоните. Виждаме десет половинки, общо стават пет хексагона/може да се види и в кръговете от Цветето на Живота. По три горе и долу. По два - ляво и дясно. Връзките се свързат като пъзел също. Можем да кажем и точно в света как се свързат, с кои от двата вида връзки тези половинки хексагони. Сега много хора не разбират за пространството и времето и т.н. щото било илюзия...не съществували.  Както и да е. От където следва, че Бог, Син и Дух също са илюзия. Те спокойно могат да не четат повече, не се очаква да разберат. Останалите можем да свържем седемте кръга в центъра със седемте чакри в човека ... Има една особена чакра, която се свързва със всички останали шест. Да кажем, че е сърдечната и още по-точно ... Та затова се казва - От всичко що пазиш, пази сърцето си.
Виждаме кръга на Бог - кръга в центъра на изображението и в човека. Там е пълно единство. Втория ред кръгове от Цветето на Живота са седем, които отговарят на седем Елохим и седемте чакри в човека, седемте звезди.
И света нашия, илюзия наречен е изобразен от половинките - по три горе и долу и две от страни. Тези половинки отразяват двойнствеността в света и във времето, полярността също.
А за да си клонка от дървото, няма как без да си свързан с Цялото.
И тази връзка започва от главата, мисли, разбиране, памет ... Това е Бог - Вечност.
Осъществява се в безкрайността Син, когато намерим Духа/субстанция от която са създадени всички видове материя в себе си. Духа се напасва с всичко в което е в нас и всичко е от Него, чрез Него и за Него. Та Духа е, който ни разкрива и припомня знанието и свързва. Това знание на пръв поглед е много обширно като знание поотделно и като океан. Всяко знание поотделно е такова, това до което се докосваме. Например заннието за Календара на маите е като океан.
Д-р Аргуелес споменава, че там се съдържа галактическото ДНК от 260 ...
Човешкото е от 64 кодона на което съотвества българския календар и китайското писмо.
Та това е. И още малко ми разкри тази картинка, което ще запазя за себе си. Който е разбрал до тук, ще разбере и останалото. Който не е, няма да разбере повече. То и думите няма как да говорят, когато чертежите говорят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар