сряда, 28 януари 2015 г.

БИОГРАФИЯ НА ЛУИЗ ХЕЙ



Луиз Хей е известна в целия свят като един от основателите на движението за самоусъвършенстване. В Австралия дори я наричат „живата светица”. Първата й книга - „Излекувай тялото си”, е издадена през 1976 година, малко преди да стане модерно да се обсъжда връзката между разума и тялото. Преразгледан и разширен през 1988, този бестселър представи концепцията на Луиз на хората в 35 различни страни и беше преведен на 30 езика по целия свят.
С помощта на методите на изцеление на Луиз и позитивната философия милиони нейни читатели се научиха, как да създават това, което искат в живота си, включително здраво тяло, разум и дух. Нейната собствена персонална философия крие корените си в мъчителното й детство, то  е било достатъчно бедно. А подрастващите й години са белязани със злоупотреба от страна на възрастните. Луиз бяга от къщи и се озовава в Ню Йорк, където става модел и се омъжва за преуспяващ бизнесмен. Въпреки че й се струвало, че животът й е спрял, когато бракът й приключва 14 години по-късно, нейното изцеление започва действително именно тогава.

Луиз се заема с  това, което впоследствие се превръща в работата на живота й, през 1970 г. в Ню Йорк.

Тя посещава срещите в църквата „Религиозна наука” (Наука за разума) и се обучава по програмата на свещениците (в Америка това се равнява на статуса на психотерапевта).  Тя става известен спикер в църквата и съвсем скоро след това е препоръчана на клиенти. Тази работа бързо прераства в кариера на пълен работен ден, 7 дни в седмицата.

След няколко години работа, Луиз събира и детайлизира умствените причини за физическите болести, разработва положителни образци на мисълта, за промяна на мисленето, лекуване на болестите и създаване на здраве. Това е повод за издаването на първата книга „Излекувай тялото си”, известна също като „Малката синя книжчица”. Луиз започва да пътува навсякъде из САЩ и да чете лекции, да провежда семинари, да учи хората на безусловна любов и изцеление на нашия живот.

Луиз има способността да провери философията си на практика, когато й откриват рак. Тя решава да разгледа алтернативата на хирургията и лекарствата и развива интензивна програма на утвърждения (афирмации), визуализации, хранително прочистване и психотерапия. В рамките на 6 месеца тя напълно се излекува от рака.

През 1980 година Луиз се връща в родната си Южна Калифорния и тук започва да описва методите си. През 1984 г. новата й книга „Излекувай живота си” е на пазара. В нея тя обяснява, че вярата ни, мислите и убежденията, които идват от самите нас, често са причини за емоционалните ни проблеми и физическите болести и как, използвайки някои техники, ние можем да променим мисленето си и живота си към по-добро, на първо място за нас самите.
Книгата „Излекувай живота си” влиза в списъка на бестселърите на „Ню Йорк таймс” и се задържа там в продължение на 13 последователни седмици. Повече от 35 милиона копия са продадени по целия свят.

 Сега Луиз оглавява „Хей Хауз” – успешна издателска компания. Това започва от малко предприятие в гостната на дома й и се превръща в преуспяваща корпорация, която е продала повече от 10 милиона книги, аудио – видеоматериали. Авторите от „Хей Хауз” са известни учители в движението за самоусъвършенстване  –   Джоан Борисенко, Уейн Дайър, Дениз Лин, Дорийн Върчю и много други. Освен това, „Хей фонд” и „Луиз Л. Хей – благотворителен фонд” са две нетърговски организации, създадени от Луиз, които поддържат различни организации, включително и такива, занимаващи се със СПИН, малтретирани жени и други.

Съобщението за излекуването на Луиз от коварната болест е предмет на статии в много вестници и списания. Тя гостува в телевизии, познават я по целия свят, а ежемесечните й колонки „Скъпа, Луиз” се появяват в повече от 50 публикации в САЩ, Канада, Австралия, Испания и Аржентина.

Когато не пътешества, Луиз обича да рисува, да се разхожда в градината и да танцува в дома си в Сан Диего, Калифорния.
goldshans.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар