събота, 28 юни 2014 г.

ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА


Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата е сложил капан за мишки. Тя разказала за това на кокошката, овцата и кравата. Но те всичките и отговаряли: "Капанът за мишки е твой проблем, а не наш!"

Малко по-късно в капана се хванала змия - и ухапала жената на фермера. Опитвайки се да я излекуват, сварили на жената супа от кокошката. После заколили овцата, за да нахранят всички, пристигнали да навестят болната. И, накрая, заколили кравата, за да нахранят гостите, дошли на погребението.

И през цялото време мишката наблюдавала от дупката си и мислела за нещата, които са чужд проблем, докато не станат твой!

 Поука: Ако нещо не ви засяга пряко, не си мислете, че в даден момент няма да ви се стовари на главата.

петък, 27 юни 2014 г.

ПАМЕТТА И ЗНАНИЕТО

Ако имаме паметта, ще имаме и знанието! В книгата на Друнвало много пъти се споменава "да си припомним, да си спомним кои сме". Кои сме всъщност? Тези които се определяме или това, което помним за себе си? Защото който си загуби паметта, загубва и спомените, загубва и самоличността си, не знае нищо, не знае кой е. Много хора разказват, че си спомнят минали животи. Може и да е така, може и да не е. След като не сме го преживяли лично, не можем да знаем. Ако имаме знанието, ще постъпваме правилно и няма да грешим, като изключим изключенията от правилото. Всеки, който се е опарил има знанието за опарването и се пази от огъня. Всеки, който има знанието, знае как да постъпи и какво решение да вземе в живота си.
Защо на нас ни липсва знанието? Казва се, че хората погиват от незнание.
Дори ми хрумна една идея. Може в някакъв експеримент с човешката цивилизация просто да са ни изтрили паметта. Интересно защо. Във филмите трият паметта на личности които са били на мисии, за да не си спомням мисиите. Изтриват спомените им и ги оставят живи. Но понякога се получава гаф и някои с изтрити спомени, знания започват да си припомнят кои са и откъде идват и къде са били и какви са били.
Христос казва, че който знае откъде идва и накъде отива, неговите думи са истина. Тоест той си е припомнил или се е осъзнал.
Казват, че смъртта покрива греховете, както любовта. Как ще покрие смъртта греховете, не разбирам. Смъртта е изтриване на паметта или загасване на компютъра, преинсталиране на компютъра може би е по-точно.
Интересното е, че имало памет, която не се изтрива и такава, която се изтрива. Явно вселенската памет, тази, която ни е заложена от Вселената не може да бъде променена.
Просто си задавам въпроси. Оставям изводите всеки за себе си, да ги направи.
Това значи, че Акашовите записи има записи, които не се трият и които непрестанно се променят с време, място и човек. От там следва друго. Някой ден може да си я продължа тази статия. За днес толкова.


вторник, 17 юни 2014 г.

ЗАЩО ОГРАНИЧАВАМЕ В РАМКИ ДОРИ КРАСОТАТА?

Вчера видях едно момиченце. Върви и танцува, върви на пръсти. Беше много красиво и движението, походката-танц и детето си беше красиво...
Това дете още от градината са го забелязали, учителките ...
Но не са забелязали красотата, а различното в него ... и от тогава до сега, се опитват да го учат как да върви като всички останали ...
Защо ние хората искаме да сложим в рамка всичко? И така искаме да унищожим прекрасния танц на това дете ... То просто върви  и танцува ... Такава красота ... А дори собствените му родители и близки не я бяха забелязали тази красота. Те гледаха на тази походка не като на красив танц, а като на нещо, което трябва да се унищожи, да се сложи в рамката на нормалното. Заприлича ми на рязане на крила на птица. Защо ние хората режем крилата на птиците, вместо да даваме крила и да се развиваме? Защо се ограничаваме в рамки, дори красотата ограничаваме?

МОИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ЖИВОТА И СВЕТА СЕ ОБРЪЩАТ

Имам някакъв супер мощен компютър в себе си или Свръх Аз, не знам как се нарича или нещо свръхестествено. Преди време го усетих и днес пак, то е вид знание, което получавам. Първият път даже малко се стреснах и го спрях този Свръх Аз, но днес в съня си получих знание и ще го споделя, макар и да не трябва, защото ще обърне илюзиорните представите за математика и физика на света ако се доразвие това знание. Дори не знам как да го обясня. Ще опитам по най-простия начин. Знаете, че в математиката малкото множество е част от голямото и голямото съдържа малкото. Същият принцип се използва и във физиката, но ...това е принцип за първолаци и за детската градина. Истинските принципи са казани от Левски с думите:Ние сме във времето и времето е в нас. Същият принцип е описан в Словото така:Ние сме във Бог и Бог е в нас.
Това значи тези принципи са вечни и важат. Ако ги приложим в математиката и във физиката, всичко се обръща наопаки, защото излиза, че малкото може да бъде в голямото и обратно голямото във малкото. Но важат тези принципи и в нашият свят и примери има, колкото и невероятно да изглежда за човешкия мозък. Какво да се прави, науката непрестанно променя възгледите си и достиженията си. Доскоро не се знаеше, че ДНК то се променя от нашите мисли, но учените го установяват. Всъщност те само установяват или не установяват вече съществуващи принципи във Вселената.Принципът на думите е описан повече от две хиляди години назад в Притчи Соломонови - "смърт и живот има във силата на езика".  Доскоро не знаеха дали душата е вечна, но според доказания принцип, че нищо не се губи, а само се видоизменя и преминава от едно състояние в друго, следва, че и душата преминава от едно състояние в друго, не се губи. Остава учените след някоя и друга година да докажат и тази истина .... Това е света и живота ...
И още някакво знание получих в съня си, но докато пишех горното, всичко друго се изпари, забравих го. Дано си го припомня някой ден и него, все може да послужи на някой.



събота, 14 юни 2014 г.

ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ДЪНОВ

Цитати от  Дънов!!!
"Можете да ускорите и затрудните вървежа на вашето дело, ако се вдадете на разпуснатия живот на покварените народи и това Ме прави повече да бодърствам за вази, да не би изново да се повърнете и паднете в примката на лукавия, което падение ще ви коства живота. Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство. Ще приемете от нея дан като Мелхисадек от Авраама, когото и благослови. Днешната сила и слава я вам дължи, такива за Божествените наредби: един сее, друг жъне, в края всички ще участват в Божието благо"...

."Съвременните хора са дошли до едно положение, по-горе от което не могат да се повдигнат. Защо? Защото като им изнесат известни истини, те започват да се подиграват. Тази черта особено се забелязва у българите, които не оценяват нещата и са готови винаги да се подиграват, да се надсмиват. Това се дължи на факта, че религиозното чувство у тях е слабо развито. Отсъствието на религиозно чувство им създава големи нещастия."

"Българинът има една черта – не обича да му заповядват. Остави го свободен, ще направи много повече за тебе..."

" Понеже България е в златния си век, ще бъде пазена и закриляна от Провидението. Никой няма да стори зло на тая страна, която кредитира цяла Европа. Само малко може да бъде засегната, но и то може да бъде избегнато..."

"Днес Словото се дава на български език, защото българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните закони и словото на Бога, защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е НАЙ-ДРЕВНИЯТ НАРОД НА ЗЕМЯТА"

"Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света където хлябът ще се раздава безплатно."

"Българският народ е търпелив. Той издържа турското робство. Издържа на всичко. Издържа на насилието. Ще издържи и в бъдеще. “

Кое е същественото за българина? Той е най-твърдият елемент, който съществува. Най-доброто семе, което най-добре расте, това е българинът!

България е обетована земя.Тя има най-добрите плодове. И няма като българските градинари – и в Америка ги познават.
Много от сегашните лекари, особено на запад, лекуват болните с музика. Българинът по естество е песимист, затова е създал хороводните песни да се лекува от песимизма си. Българските хороводни песни са лечебни.
... Всички могат да тъпчат българите, но като погледне към дланта си, Бог казва „Те са тук”.Заслужава човек да бъде тъпкан от хората но името му да бъде написано на Божията ръка.Това значи да бъдеш под зоркото око на Любовта.
Българинът иска любовта да се изрази на дело.Той е добър, умен. Ако управниците слушаха народа, много малко грешки щяха да направят.
Българите направиха нещо за света чрез богомилите.Това, което изнесоха българите, е принципът на свободата.
Няма народ, който да има толкова ясновидци като българският.
В България има много ясновидци.Това е добър признак.То показва, че Духът работи в България.
Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите.Те ще оправят всички народи. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник из целия свят....София е втори Йерусалим – Вечния мир ще се сключи в София.В София ще се свика първият Йерусалимски събор. Нова библия ще се напише на български език.Българските земи край няма да имат."
Извадки от книгата: „Петър Дънов – Учителят, Лечителят, Пророкът“, том 3
Източник:ТУК

петък, 13 юни 2014 г.

ПОЛОЖИТЕЛНОТО МИСЛЕНЕ И ...

Най-после видях нещо правилно писано по тази тема.

"Движението на новата епоха, което слага акцент само върху позитивното мислене, всъщност травмира сериозно хората и ги експлоатира. Приспива способността им за задълбочен и цялостен анализ на нещата, за връзка с действителността. Това е цяла нова религия, проповядвана от амбициозни гурута. С претенцията, че се базира върху наблюдения, тя избирателно използва и научни изследвания, и религиозни вярвания и манипулира хората. Това е цял индустриален комплекс, бизнес за милиарди в световен мащаб, който се развива с подкрепата на политически, финансови и други кръгове, които имат интерес от примитивизация и инфантилизация на населението."

д-р ПЛАМЕН ДИМИТРОВ:ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ НЕВРОТИЗИРА И ПРАВИ ХОРАТА ЗАВИСИМИ

Напълно подкрепям този доктор, дори и да не го познавам.
Най-после да прочета нещо разумно и цялостно. Трябва ли да се обвиняваме, че ни боли, че страдаме, че сме човеци или да се радваме от това, което сме, да се приемаме с добрите и лошите мисли, които преминават през нас? Защото няма нищо случайно, всичко ни изгражда и не може да бъдем изградени само от деня, нито само от ноща. Фонът на тъмнината е нужен, за да блести светлината и фона на ноща е нужен, за да се прояви деня! Инг и Янг са ЕДНО ЦЯЛО! На теорията за положителното мислене все нещо не и достига и затова непрекъснато я допълват, боговете могат да се възползват от нея, но обикновения човек просто трябва да си израсне и да си премине своя път с падането и ставането. Няма как да се научиш да ходиш без да падаш.