четвъртък, 20 март 2014 г.

НОВО ГОЛЯМО ОТКРИТИЕ ... ИЛИ ПОРЕДНИЯ БЛЪФ?

Вярвате ли на ... голямото ново откритие? Аз не.
"защото става въпрос за разширение на самото пространство, а не за движение на обекти в него."- грешен извод
Няма разширение на пространството без движение на обекти или без разширение на обекти в пространството, пространството е свързано с материята в него и с движението на обектите.
Работиш в кухнята, нужно ти е пространство, разширяваш си пространството.
Природата не върши ненужни неща, не хаби ненужно енергия, да се разширява. Колкото повече се разширява, толкова по-неконцентрирана става.

"И докато в нашата позната вселена законите на физиката са едни, то в другите те може да са съвсем различни."... нищо подобно. Всичко сътворено от Светлината, притежава законите на Светлината, може да видите статията ми, там обяснявам повече. 

"Това разширение, наречено инфлация, е протекло със скорост много по-голяма от скоростта на светлината." - отново грешен извод ... Не може да има в свят създаден от Светлина, скорост различна от Светлината, в статията за Светлината съм го обяснила във връзка с неотриното и също споменавам, че скоростта на Светлината е относително понятие, защото се има в предвид тази скорост във вакуум, а вакуум не съществува, няма празно пространство.

Какви са тези учени, щом им хващам грешките от няколко реда? Да не им се вързахте, на псевдоучените? Три грешки в една статия говорят за неучени ... Блъфират




СТАТИЯТА:

Изключително значимо откритие на група учени, обявено в началото на седмицата, подкрепя идеята, че нашата Вселена не е единствена, а е една от многото.

В понеделник екип от Харвард-Смитсонианския център по астрофизика съобщи, че са намерили първото директно доказателство за първични гравитационни вълни (повече за откритието тук). Ако резултатите се потвърдят – което е доста вероятно предвид репутацията на института – те ще са доказателство за това, че Вселената се е разширила изключително бързо след зараждането си.

Това разширение, наречено инфлация, е протекло със скорост много по-голяма от скоростта на светлината. В случая не може да се говори за нарушаване на ограничението за максималната възможна скорост в природата, защото става въпрос за разширение на самото пространство, а не за движение на обекти в него.

С новите резултати се подкрепя теорията за т.нар. Мултивселена - термин, означаващ вселена, съставена от множество вселени.

След експлозията, поставила началото на космоса, той се е раздул 100 трилиона пъти само за частица от секундата. Според въпросната теория през тази фаза на инфлация някои участъци от пространство-времето може да са се раздували много по-бързо от други. Тези „балончета“ впоследствие са се развили в съвсем самостоятелни вселени. И докато в нашата позната вселена законите на физиката са едни, то в другите те може да са съвсем различни.

„Трудно е да се създадат модели на инфлацията, които не водят до мултивселена“, казва Алан Гут от MIT. „Не е невъзможно, така че със сигурност има нужда от още проучвания. Но при повечето от моделите на инфлацията се стига до мултивселена и доказателствата за инфлацията ни насочват в посока, в която трябва да вземем мултивселената на сериозно“, добавя Гут.

С това твърдение се съгласява и известният физик Андрей Линде, който е един от създателите на теорията за инфлацията.

„В повечето модели на инфлацията, ако тя е там, там е и мултивселената“, казва Линде. (Източник: space.com) и сайт:nauteka.bg




НАЙ-ВЕЛИКАТА РЕЧ НА ЧАРЛИ ЧАПЛИН


Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича “автентичност”.
Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това “признание”.
Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това “зрелост”.
Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това “увереност в себе си”.
Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това “простота”.
Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това “позиция на здравословния егоизъм”. Сега го наричам “любов към самия себе си”.
Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е “скромност”.
Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това “реализация”.
Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка “мъдрост на сърцето”.
Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам: “Това е животът!”
Чарли Чаплин

Най-Велика реч на Чарли Чаплин


Ползван източник: orator.bg


ЧЕТИРИТЕ ПРИНЦИПА НА ДУХОВНОСТТА

Първият принцип гласи: “Който и човек да срещнеш, той е правилният”
Това означава, че никой не идва в живота ни случайно. Всеки, който е около нас, всеки, с който влизаме в контакт, ни учи на нещо или ни помага да се справим със ситуацията, в която се намираме.
Вторият принцип гласи: “Каквото и да се е случило, то е единственото нещо, което е можело да се случи”
Абсолютно всичко, което сме преживели, не е могло да се случи по друг начин. Това се отнася и до най-малкия детайл. Не можете да кажете: “Ако го бях направил по различен начин…щеше да е различно”. Не, това, което се е случило, е било единственото нещо, което е могло да се случи и е трябвало да се случи, за да си научим урока и да продължим напред. Всяка случваща се в живота ни ситуация е абсолютно правилната, дори ако провокира разбиранията ни и егото ни.
Третият принцип гласи: “Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне”
Всичко започва в правилния момент, нито по-рано, нито по-късно. Когато сме готови за нещо ново в живота си, то също е там, готово да започне.
Четвъртият принцип гласи: “Това, което е свършило, е свършило”
Когато нещо в живота ни свършва, това помага на развитието ни. Затова, обогатени от последните ни преживявания, е по-добре да излезем от тях и да продължим.
Никак не е случайно, че четеш тези думи. Ако са те докоснали по някакъв начин, значи е било необходимо и си осъзнал, че дори всяка снежинка пада там, където трябва
Източник:Google

понеделник, 17 март 2014 г.

30 ВЕЛИКИ МИСЛИ - ПЕТЪР ДЪНОВ


"Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България!"
Айнщайн
Тези думи прозвучават по френското радио 1989 г. с други цитати на Айнщайн.



1. За Любовта, Мъдростта и Истината човек трябва да е готов да пожертва всичко.

2. Когато имаме Любов целия свят работи за нас, а когато нямаме ние сами работим и
затова работите не ни вървят.

3. В Любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бога. Всяка любов, която повдига човека,
иде от Бога.

4. Не може да вярваш докато нямаш знание и не може да знаеш, докато нямаш вяра.

5. Някой е сгрешил. Няма да го обвинявам, а ще му помогна както се помага на болен човек.

6. Безогледно благата си няма да давате, ако трябва да раздавате богатствата си, ще ги дадете на най-добрите, на най-умните, на най-разумните.

7. Всички искате светът вън от вас да се оправи. Светът вътре у вас трябва да се оправи първо.

8. Кажи на човека една хубава дума и повече не мисли. Как ще постъпи той, дали заслужава -
да не те интересува. Този човек не се е родил, за да те разбира тебе. Важното е ти да разбираш
Бога и да помогнеш. В това е смисълът и красотата на живота.

9. Бъдете приветливи и любезни. Надпреварвайте си да отдавате почит един на друг.

10. Един човек, който може да се жертва за другите е Господ.

11. Всички хора страдат от прекомерно приближаване. В приближаването няма никаква красота. Колкото повече се приближавате, толкова обмяната става по-неправилна. Колкото хората са по-дистанцирани, толкова по-добре – движат се по-бързо, по-свободно.

12. На кого Бог е дал, не е ваша работа. Не се произнасяйте върху неща, които не знаете. Каквото и да видите в света, знайте, че щом е дадено от Бога, то е добро и на място дадено.

13. Някой казал нещо лошо по ваш адрес – не се тревожете, вашият мир струва много повече от това, което е казал някой. Изреченото от него е за негова сметка.

14. Казвате: “Господи, махни го този човек оттук, да не ми пречи.” Или: “Господи, тежи ми този човек, не мога да го понасям. Искам да се махне.” Къде да го сложи Господ? Ако не е тук, ще е на друго място – и там ще пречи, и там ще искат Господ да го махне. А на Господ му е приятно да каже някой: “Остави го при нас.” Когато неприятен за вас човек дойде, изтърпете го, та да олекне малко и на Господа.

15. Човек, който се занимава с чуждите погрешки, ще направи същите. Който вижда добродетелите на другите, той ще ги прояви сам.

16. Трябва да се научите как, къде и кога да давате: някъде всичко, някъде нищо.
Никога не казвайте всичко, което знаете. Не продавайте, не давайте всичко, което имате. Оставете нещо за себе си.

17. Това, което Бог ти е дал даром, даром ще го дадеш, не го задържай за себе си. От изобилието на твоя живот ще дадеш – всичко да тече. Хората, които не дават, приличат на затворени езера, които са мъртви, в които нищо не живее.

18. Никое правителство няма да ви освободи. Свободата е не външен, а вътрешен процес.

19. Кой човек е пратен от Бога? Този, който ви изважда от водата, когато се давите. Може да ви е роден брат, но ако не ви изважда от водата, не е пратен от Бога и не ви е истински брат. Онзи, който ви помага, когато сте в нужда, той е от Бога пратен.

20. Когато слушаш грубите думи на мъжа си или на жена си, кажи: “Колко са хубави тези думи! Има нещо съдържателно и ценно в тях, което трябва да извадя и проуча. Те крият богатство в себе си.”

21. Задръжте малкото за себе си, а многото – навън. В малкото е силата

22. Никога не допускайте някой да се меси във вашата работа. Нито вие се месете в работата и свободата на другите.

23. Защо не трябва да се лъже? Защото при лъжата човек скъсва връзките си с Бога, с Христа, с напредналите същества и с това поставя пречка за своето духовно издигане. При лъжата се образува една астрална експлозия, понеже мисъл-формата на лъжата е в противоречие с истинския факт. И тази експлозия действа разрушително върху този, който е излъгал. При лъжата се изменя химическият състав на кръвта.

24. Истински приятел е онзи, в чието присъствие сълзите пресъхват, скърбите, страданията и смущенията изчезват.

25. Като те лъжат и като знаеш, че те лъжат, пак трябва да приличаш на извора, който на всички дава. Изворът дава и не се смущава, че от него е пил вълк, мечка, подлец, змия, паяк. Или че водата му отишла до някой трън или до някоя нечистотия. Ако водата мислеше като вас, ако се откажеше да помага на хората, тогава какво щеше да стане с вас? Размътете извора и вижте след десетина минути какво ще направи – от центъра ще вземе да се чисти и ще изхвърли всичката мътилка.

26. Ако имаш един човек , който да те обича, ти струваш повече от най-богатият цар. Ако имаш един човек, на когото във всички случаи да разчиташ, това е повече от всяко богатство.

27. Гръцките философи са казвали: "Да познаеш света, това е смисълът на живота". Не, в света
има нещо по-високо от познанието, то е да любиш."
Единственото нещо, което не се подчинява на закона, е любовта.– Защо? –Защото тя сама е закон.

28. Който те обича, той предвижда всичките ти нужди. Този, които ви обича, може да ви лекува, може и да ви учи. Най-голямото изкуство е човек да обича.

29. Като се намирате пред известни мъчнотии и страдания, кажете: Любовта иде!. Ако сте сиромах, кажете: Любовта иде! Ако сте болен, кажете: Любовта иде! Ако сте неразположен, кажете: Любовта иде! Любовта е велика сила, от която бягат лошите духове и мъчнотиите, и страданията. Няма по-красиво нещо за човека от това да осъзнае, че Любовта иде вече в света.

30.Добре е човек да умре, добре е и да живее. Ако чрез смъртта човек се освобождава от страданията, тази смърт е на място. Ако като живее, човек се освобождава от страданията и този живот има смисъл. Казвате: „Трябва да се живее.“ Съгласен съм. „Не трябва да се умира.“ Съгласен съм. Трябва да живеем добър живот, а не трябва да живеем лош живот […], за да не страдаме, но трябва да умрем, за да се освободим от страданията... Смъртта е началото на живот. Като умреш на земята, ти ще почнеш да живееш на небето. След като умреш в невидимия свят, ти почваш да живееш на земята. Като умреш на земята, ти започваш да живееш в един по-горен свят, но ако след като умреш, не влезеш да живееш в един по-висок свят, страданието започва. 


петък, 14 март 2014 г.

23 ВЕЛИКИ МИСЛИ - АЛБЕРТ АЙНЩАЙН



Алберт Айнщайн е роден на 14.03.1879 г. Физик, философ, професор, гений. Известен е с Теорията на относителността и формулата за маса, енергия, скорстта на светлината. Всички учени физици и до ден днешен мерят силите си и знанията с неговите. За времето си и до сега, няма друг като него, да е допринесъл толкова много за обществото и науката, дори и с унищожаването на последното си творение - технологията на звездната врата. Просто се е родил много по-рано и все пак навреме, когато човечеството е било доста неосъзнато и не е могло да понесе даденото му знание свише. Все едно на малко дете да дадеш  да си играе със състезателна кола.

Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България!
Тези думи прозвучават по френското радио 1989 г. с други цитати на Айнщайн

1. Ако не можете да обясните нещо на едно дете , то това значи, че вие самият не го разбирате.

2. Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности.

3. Вечната загадка на света е че е предсказуем .

4. Всеки е гений. Но, ако се съди по способността на една риба да изкачи някое дърво, тя ще живее целия си живот смятайки, че е глупава.

5. Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с опит.

6. Въображението е по-важно от знанието.

7. Единственото ценно нещо е интуицията.

8. Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.

9. Информацията не е знание. Единственият източник на знание е опитът.

10. Масата на едно тяло е мярка за неговото енергийно съдържание.

11. Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа.

12. Науката и изкуството са така свързани помежду си, както белия дроб и сърцето. В научното мислене винаги присъства елемент на поезия. Истинската наука и истинската поезия изискват еднороден мисловен процес.

13. Религията,Изкуството и Науката - това са клони на едно и също дърво.

14. Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.

15. Великите духове винаги намират яростна опозиция сред посредствените. Посредствените не могат да разберат, когато човек не се придържа към безсмислените предразсъдъци, а честно и смело използва своя интелект.

16. Малкото знание е опасно нещо, впрочем, както и голямото.

17. Различията между минало, настояще и бъдеще са само една ужасно настойчива илюзия

18. Всички от детството си знаят, че еди какво си и еди какво си е невъзможно.Но винаги се намира някой невежа, който не знае това. Той и прави откритие

19. Пред Бога ние сме еднакво умни, по-точно - еднакво глупави.

20. Към величието има само един път и този път минава през страданието

21. За да ме накаже за отвращението ми към авторитетите, съдбата ме направи авторитет

22. Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен

23. Човек, който никога не е грешил, никога не се е опитвал да направи нещо ново.



Източник Google



сряда, 12 март 2014 г.

БАШАР- ВИДИОКЛИПОВЕ




)

)


)


)

)

)

)

ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ - РИЧАРД ГИЪР



Първата  мисъл …..
Това мощно упражнение,  доста простичко, аз започнах да използвам преди много години.
Когото и да  срещах по пътя, било то човек или насекомо, първата мисъл, която аз допускам по отношение на това същество е: „Желая ти щастие!“

Но най-важното е, че тази идея, наистина, трябва да бъде първата: „Желая ти щастие“.

И това напълно променя онова, което се случва между вас и този човек.
Казвам го от личен опит.

Понякога е много трудно, когато се срещнете с враг, когато се окажете лице в лице с неочаквано трудна ситуация …
А  на мен много ми помогнаха медитациите, които ме научиха да не допускам негативните емоции.
Така получавате възможност да създадете около себе си  пространство… Можете да видите как в него изплува   тази негативна емоция, а преди да ви превземе, успявате да я преобразувате … Вие виждате нещата такива, каквито са:  проявява се невежество; гняв – това не е нещо друго, а  невежество от моя страна, от тяхна страна.
Преобразувайте го, отпуснете се, превърнете в любов.
„Желая ти щастие!“
Опитайте и ще видите колко много ще се промени всичко в живота ви.

Ричард Гиър

Източник: 30dumi.eu

понеделник, 10 март 2014 г.

КЪМ ВЪЗЛЮБЕНАТА ЖЕНА

Аз, Крайон, те приветствам, о, Богиня Лъчезарна на светлината, о, Съвършен канал от Чистата Любов на духа – моя възлюбена земна жена. Чуваш ли ме – аз те обичам. Аз, Крайон, безмерно обичащ те, майстор на Магнетизма, ти съобщавам – ти си универсалния канал на Духа и Лицето на Вселената. Чуваш ли, жено, Крайон те обича. Чуйте ме всички жени на Земята – всяка от вас е въплъщение на съвършената светлина и духовноогнената красота. Този свят ви принадлежи и винаги е бил ваш. О, възлюбена, твоите мисли и чувства са способни да се въплъщават в живота. Ти си въплътената Майка на света. Осъзнай това, скъпа моя сестро. Мисли за света си. Обичай го. Той е твой дом. Скоро ще ти се открие цялото могъщество на истинската ти мисия на планетата и във вселената. Скоро ще узнаеш, коя си ти. Създай света си. Такъв, че в него спокойно да живеят децата ти. Какъвто и трябва да бъде – без войни, болести и смърт. Такъв, в който непрекъснато да усещаш любов, поддръжка, признание и почитание от възлюбения си Мъж. Какъв трябва да е твоя истински дом? Мисли за това, скъпа моя, възлюбена земна жена. Боготвори началото си и творческия огън, боготвори всяка частица живот. Сътвори света съвършен в единство с мъжа. Просто посвети в началото на деня няколко мига с мисли за света – не само за децата си, за болката си и живота си. Поплачи, усмихни се и прегърни цялата Земя с великата си мечта за Света. Сътвори я заедно с мен – аз ще ти помогна. Аз, Крайон, ще ти помогна да сътвориш това пространство на светлина, любов и радост, в което ще живеят децата ти и всички деца на света, в който ще живеят всички семейства на света и ще бъдат в непрекъснато състояние на блаженство и безвремие.
    О, жена, съедини се със Земята и се отречи от натрупаната болка и агресия. Освободи сърцето си от страданията. Прави го винаги и отново и този свят ще се освободи от страдания заедно с теб. Ти си способна да раждаш, да се грижиш, да пазиш свещения пламък на Дома, да възкресиш и освободиш от страдания този свят и тази Земя. Именно ти, сваляш Завесата, която прави света метежен и спящ. Запали пламъка на космическото огнище в дома си, който е и наш дом. Ние всички сме твое семейство. Ние страдаме заедно с вас и поверяваме този свят на теб – грижи се за него, почисти го, преобрази го. Ти можеш да носиш в утробата си духовноогнените образи на новите Творения, да ги въплъщаваш. Способна си да черпиш сила от Вселената непрекъснато, тъй като Вселената това си ти. Всяка от вас е свещена майка. Така че, научи се да мислиш като Богиня, като Виделина. Знаеш ли ти, о, земна жена, че когато изпълняваш ежедневната домашна работа, независимо дали я обичаш или не, ти преобразяваш кармата на света. Така че прави това осъзнато, когато ти се наложи да се заемеш с домашните работи. И помни, че дори в това аз съм единен с теб всяка минута. Нека съзнанието ти е необятно. Научи го да бъде небесно съзнание. Осъзнайте силата на любовта си и могъществото на вярата си. Вселената се осъзнава в земната жена.
    О, жена от всяка възраст – тридневно бебе, девойка и тази, която е понесла на плещите си кармата на света – прости, благослови и боготвори мъжа. Преобрази мъжкото начало, което е самотно и страда не по-малко. Възлюби земните богове – мъжете, и тъмнината ще изчезне. От благословението ти зависи всичко. Прости на мъжа. Знам колко болка ти е причинил, но му прости и любовта ще възтържествува на Земята. Целуни макар и мислено мъжа, който ти е причинил толкова болка и го освободи. Тогава на пътя ти ще застане самата вечност, нейната съвършена светлина. И нека да ти простят. Прости си сама. Възползвай се от новата сила. Това е звездния час на всички жени и мъже.
    Когато началата на Земята възкръснат и се обединят, тогава ще възтържествува второто пришествие на Земята в пълната си сила. И няма да останат граници и забрани за две обичащи се сърца. Помнете, че любовта очаква всеки човек. Цялата вселенска любов е за всяко отделно човешко сърце.
    Скъпо мое човечество. Знам, че сте уморени и знам, че повечето от вас са загубили вярата си, изпълнени са с ненавист, отчаяние, негодувание, безразличие, но виждам че все повече човешки същества с възторжени от пламъка на височайшата любов очи. Именно вие сте критичната маса от съзнанието на света. Мъже, жени, деца. О, войни на Светлината, колкото и да сте, винаги сте болшинство, тъй като масата на концентрираната светлина е всеобхватна.
    Бъдете благословени. Крайон ви благославя, тъй като ви предстои Велик Възход.
    Превод Анита
http://my.mail.ru/community/sekretyperehoda/476207E5B7672CAA.html

неделя, 9 март 2014 г.

БАШАР: ДА СЕ ИЗДИГНЕМ НАГОРЕ

Участник: Казваш да се издигнем нагоре. Какво да правим, за да се случи това?
Башар: Радостна възбуда. Радост, любов, творчество.
Страстно увлечение ... тези вибрации. Всички тези чувства представляват начина, по който тялото ви превежда, дава израз на вашата естествена, същностна, висока вибрация. И винаги когато действате и изразявате тази енергия, вие ориентирате вашия компас към вашия истински, магнитен север. Това ви поддържа в правилния път.
Ето защо радостната възбуда е указателят, който трябва да следвате – не външния вид на нещата, не фóрмата, под която те се появяват в съзнанието ви. Това, каквото и да е то, колкото малко и незначително да изглежда, което предизвиква у теб възможната най-голяма радостна възбуда в даден момент и спрямо което можеш да действаш, с всичките си способности, без всякакви очаквания за крайния резултат - ако отговорът е „да” – направи го. Даже и да не е явно свързано с нещо друго, което можеш да си представиш в момента.
Радостната възбуда ти казва, че то е свързано и тя по синхронен път ще те отведе към други обстоятелства, които ще предизвикат у теб още по-силна радостна възбуда и ще ти даде възможност да видиш нови възможности, защото по принцип ти не можеш да видиш това, което не отговаря на твоята вибрация. Защото ако не желаеш да бъдеш щастлива, макар да го предпочиташ, ти няма да си в състояние да видиш възможностите, които би видял един щастлив човек! Те ще бъдат невидими за теб, защото само щастлив човек може да види възможности, които се намират на щастлива дължина на вълната.
Това е просто физика. Става дума само за резонанс, само за вибрации, само за честоти ... нагоди се към честотата на вибрация, която предпочиташ, изрази я по начин, по който тя ти се предлага във физическата реалност - като радост, творчество, любов, радостна възбуда и т.н.

БАШАР:ДЕПРЕСИЯ КОМПРЕСИЯ

Участник: Имам преживявания на дълбока депресия.
Башар: Компресия.
Участник: Добре, компресия.
Башар: Защо промених определението ти?
Участник: Не съм сигурна.
Башар: Разбира се, че си сигурна. Как определението „депресия” те кара да се чувстваш? Депресирана. Как определението „компресия” те кара да се чувстваш?
Участник: Объркана. (смях в залата)
Башар: Добре, всъщност това е от полза, защото какво е объркването? О-бъркване, раз-бъркване. Ти се освобождаваш от предишното си определение, но все още не знаеш към какво определение си се запътила. Ти си раз-бъркана.
Участник: ... (колебливо) О кей.
Башар: За това става дума. Ти трябва да разбереш, че това е най-важният принцип на проявление на преживяването на физическата реалност. Това как определяш своята реалност, определя как я преживяваш! Буквално, защото всички неща във физическата реалност са фундаментално неутрални, те нямат никакъв вграден в тях смисъл. Ти си направен така, че да придаваш смисъл на живота; ти си направен да придаваш смисъл на различни обстоятелства и ситуации. Това е подаръкът и силата, дадени ти от Творението като съвместен творец.
Смисълът, който придаваш на нещо, определя ефекта, който извличаш от него. Отново: това е само физика. Ние наричаме това Третия закон за Творението - „Това, което излъчваш, е това, което получаваш в отговор”. Това е точно като отражението в огледалото. Физическата реалност, в определен смисъл, е едно огледало. Следователно ако определиш преживяването, което описваш, като „компресия”, вместо „депресия”, това ще бъде една много естествена реакция.
Защото ако не можеш да откриеш отговорите ей там, ти отиваш там, където те са. Тук вътре. (Медиумът посочва с пръст към себе си). Ти се свиваш навътре, превръщаш се в изходна точка, в неутрална точка. И когато преформулираш себе си от позициите на тази неутрална точка и най-накрая узнаваш отговорите, които търсиш, ти се появяваш отново и се разгръщаш, буквално ... не метафорично, а буквално като една нова личност.
И така, когато преминеш през тази компресия и след това се появиш през тази експанзия като нова личност, това означава, че тази нова личност има напълно нова вибрация, в напълно различна реалност, в напълно различна успоредна вселена. Това означава, че това лице има напълно нова история и напълно ново бъдеще. Напълно, буквално!
Единственият въпрос, който остава открит, е дали желаеш да го повярваш. И ако желаеш да го повярваш, както казахме миналата вечер, отражението, огледалото, ще ти го потвърди, защото това е определението, което си му дала. Защо това ще стане? Защото не съществува нещо,
което да ти противоречи. Ти си своя собствена вселена.

петък, 7 март 2014 г.

ЖИВЕЙТЕ СЪГЛАСНО МЕЧТИТЕ СИ

Съобщение на Архангел Гавраил чрез Шели Янг - 3.3.2014 г

    Ние призоваваме хората да мечтаят и да живеят съгласно мечтите си. Вашите най-заветни мечти са най-интимните, свещени и най-съответстващи на висшето ви изразяване. И за това си има своите причини. Гледайте на мечтите си, като на изначални програми за вътрешно ръководство. Дошли сте в това тяло с такива интереси и желания, които могат да ви помогнат да се изразите по най-висш и най-добър начин.
    Понеже другите, (които, в действителност, не знаят, защо сте дошли на тази планета), ви казват, че мечтите ви са лекомислени и безотговорни, мнозина от вас дори се отказват да помислят за мечтите си, смятайки ги за безсмислена загуба на време. Вероятно, бихте искали да изпитате нещо, но то никога не се случва, защото винаги са ви нужни повече пари или повече време.
    Скъпи мои, ако искате да чуете нещо днес, чуйте следното. Вселената е изключително виртуозна в «устройването» на всичко за вас по най-прекия от всички възможни способи. Представете си, че премествате съдовете, солта, пипера и другите прибори на масата за обяд. Това е много просто от ваша гледна точка. Нали така? Точно по същият начин, Вселената може лесно да реорганизира по най-добрия и достижим за вас начин. Не освобождавайте мечтата си, нейната същност. Приемете своите най-дълбоки, искрени сърдечни желания и позволете на Вселената да направи това, което толкова блестящо умее - да ви преведе в съответствие с това, което желаете да изпитате. Това е танца на сътворяването, който носи на вас и на нас огромна радост.

Архангел Гавраил
http://trinityesoterics.com/

сряда, 5 март 2014 г.

БАШАР:СИНХРОНИЧНОСТ


Синхроничността, съвпадението, това е съзнателно възприемане в нашето четиримерно пространство-време на едновременното проявление, случващо се в нивата, по-високи от нашето.
Всичко е синхроничност. Всеки единичен обект, всеки един човек, всеки звук, взаимодействие, всеки уличен шум, всеки лист на дървото, броят на листата, цвета на листата, всичко се случва с причина, няма случайности.
Всяко едно нещо, да речем, вие сте в задръстване: колата до вашата, колко точно е разстоянието от нея от вашата, дали е отзад или отпред, цвета и, как светлинните лъчи се отразяват в нея – нищо не е случайно! Нито един детайл!
Вие привличате в живота си всяка частица прах, всеки един атом, всичко! Без изключение!
Първо: осъзнайте, че всичко е синхроничност. Второ: действайте според нея с интегритет. Едно-две. Действието винаги генерира повече осъзнаване, че всичко е синхронично, което пък дава все повече възможности да действате така. Двете са взаимно пораждащи се, едното поражда другото и обратното в увеличаваща се амплитуда към безкрайността.


БАШАР:КАК ДА НЕ НАРАНЯВАМЕ ДРУГИТЕ

Участник: Как да не нараняваме другите?

Башар: Правиш ли нещо нарочно, за да ги нараняваш?

Участник: Не.

Башар: Тогава как можеш да ги нараниш? Нали знаеш, че те трябва да изберат да бъдат наранени? Те могат да решат да бъдат наранени по отношение на това, което ти избереш да направиш. Това не означава, че ти не можеш да допуснеш „грешка”, но можеш да използваш съветите на други хора и да кажеш: „Изглежда, че действаш не съвсем както трябва и можеш да помислиш дали постъпваш правилно”, но от теб зависи да решиш дали това е наистина вярно, или не. Ако искаш да изследваш възможността това да е вярно, тогава, в определен смисъл, всичко е наред и няма защо да се тревожиш, че съзнателно нараняваш някого.

Ако несъзнателно направиш нещо неправилно, винаги можеш да кажеш: „Нямах такова намерение, моля за извинение. И сега разбрах, че съм направила нещо, което не е трябвало да направя. Вече зная какво трябва да правя, благодаря ти”. И ако не си направила нещо съзнателно, в определен смисъл, ти не си отговорна за това, което някой друг избира да чувства, след като ти си била вярна на себе си. Защото ти можеш само да бъдеш отговорна пред другите, но не можеш да бъдеш отговорна за други хора. Можеш да бъдеш отговорна само за себе си.

Участник: Повярвай ми, разбирам това, но е предизвикателство да гледаш как другите страдат.

Башар: Не разбираш ли обаче, че те може да са избрали това като свое предизвикателство? Не казвам, че те трябва да правят това, но много пъти хората преживяват това, което наричаш страдание, защото те се съпротивляват на естествената си природа, а понякога избират това по много, много положителна причина, защото не е задължително твоя работа да откриваш и решаваш защо те са избрали определено нещо.

Начинът обаче да им помогнеш най-добре, ако са изпитали страдание поради съпротива срещу естествената си природа, за разлика от това да направят един истински съзнателен или даже несъзнателен избор, който обслужва една положителна цел, е просто да бъдеш за тях един възможно най-добър пример, като избереш един живот, изпълнен с удоволствие и радостна възбуда, и така поне им предлагаш възможността да видят чрез теб това, което могат да изберат за себе си.

Ако те обаче не изберат този път, трябва да им признаеш правото на избор, защото ако им откажеш свободата на свободен избор, бил той и свързан със страдание, защо на теб трябва да бъде позволено да избираш това, което ти предпочиташ?



БАШАР:СЪДБА И СВОБОДНА ВОЛЯ


Съдбата е темата, която си избрал да изследваш. Свободната воля отразява как я изследваш. Ти избираш определен път, който да следваш в живота си, избираш определена тема за изследване. Ти ще извървиш този път, това е твоята съдба.

Как ще извървиш този път зависи от физическата ти свободна воля – с подскачания, напред и назад, нагоре с краката, с пълзене, радостен, тъжен. Ти обаче ще извървиш този път. Това е разликата между съдба и свободна воля. Но даже и тогава разбираш, че от една по-висока перспектива това, което наричаш съдба от физическа гледна точка, си остава свободна воля за душата. Защото тя избира тази съдба.

Участник: Значи свободната воля се решава на равнището на душата, а физическите ни тела следват предопределеното им ...

Башар: Съдбата се решава на равнището на душата, докато свободната воля се проявява на физическо равнище и отразява как изследваш темата. Как изследваш темата зависи от теб. Темата обаче е твоята съдба. Това не означава, че всеки неин аспект е предварително определен. Темата е предварително определена. Това не означава, че събитията, които се появяват във времето, са предварително определени.

Позволено е да се прояви късмет, в смисъл, че физическата реалност съдържа нещо, което вие наричате случайности. Ако случайността обаче съответства на темата, тя попада на подходящо място и може да бъде използвана. Защото ти избираш и твоите избори създават последствия, които са случайните събития, които съответстват на вибрациите на изборите и последствията, и попадат на подходящи места в съдбата, за да можеш да ги изследваш.


БАШАР:ДА ИЗБЕРЕШ РЕЗОНАНСА НА СВОЯТА РЕАЛНОСТ

Приеми ме буквално. Ти си твоята собствена вселена. Ти си твоята собствена реалност. Ти вибрираш съобразно идеите. Идеите, които вибрират в твоята реалност, стават реалността, която изживяваш. Например, ако ти си единственият, който не съдържа идеята за война, ти ще си единственият, който вижда свят без войни. Онези, които ще контактуват с теб, няма да говорят за войни, защото войните няма да съществуват за тях по същия начин.

Разбери това – всеки един от вас и всички вие съществувате на всички възможни различни нива, на които може да се съществува, във всички възможни вариации на светове, в които може да се съществува, по едно и също време. Когато ти промениш нивото си на вибрация и, да кажем, се настроиш към специфична честотна лента, тогава твоите преживявания ще идват само от тази честотна лента. Те не могат да дойдат от честотна лента, на която ти не функционираш.

И понеже всички съществуват на всички възможни нива, ти ще си взаимодействаш с онази част на всеки един, която съществува на това ниво. Но това не значи, че оригиналите, образно казано, са се променили. Ти си се променил. Ти си преминал в ниво, в което възприемаш само онази част от всеки друг, която съществува само на това ниво. И на това ниво не съществува идеята за война. И това е, което ти възприемаш.

събота, 1 март 2014 г.

НЕИЗБЕЖНОТО ОГНЕНО ПРЕЧИСТВАНЕ - Н. Рьорих

Земното разложение е достигнало небивали мащаби. Процесите от края на Кали Юга трябва да бъдат изживени и боклукът, вдигнат от вихрите им, трябва да бъде преработен. Армагедон е като почистване на смет. Но на Господаря на Земята му е скъп боклукът и той се надява да го умножи. Има стопани, които обичат да чистят дома си, и такова натрупване често завършва с пожар.
В Пураните е казано, че в края на Кали Юга хората ще обезумеят. Казано е, че ако безумието премине границите, огненото пречистване ще бъде единственият изход. Човек е станал роб на тъмните сили, затова мечът на пречистването е неизбежен.
Ямите от тъмнина изискват силна дезинфекция, само огънят ще унищожи вредните изпарения. Изгарянето на старите натрупвания става с огнено пречистване. И за да се смени расата, огънят се приближава като струя на пречистването. В космическото строителство пространственият огън се приближава към земната твърдина.
Огненото напрежение се приближва тогава, когато планетата се нуждае от окончателно пречистване. В пространството се появяват енергии за трансмутация на всички натрупвания и задръствания, които задушават планетата. Почистването на пространството и човечеството ще дадат ново предопределение.
Изчистването на пространството се разпростира върху всички начинания. Единствено ускореното почистване на пространството, съзнанието и Ученията ще дадат възможност за спасение на планетата. Изчистването на основите трябва да се утвърди, защото без него е невъзможно да се прояви Новият свят. Само пречистването може да даде необходимото за разцвета.

Идват новите енергии

Времето на трансмутацията ще донесе на Света висшите енергии. Те трябва да влязат в живота преди назначените срокове. Настъпването на огнените срокове наближава.
Ако човечеството пожелае, на нашата планета й предстои осъзнаване на висшите енергии. В това условие се състои главното утвърждаване на тази възможност, защото всяка възможност може да бъде отхвърлена с безумието на волята. Човек се утвърждава като приемник на пространствените огньове, но той опровергава всички висши закони, затова когато се окаже такова несъответствие, пространствените огньове не могат да се приближат и да започнат съзидателната си дейност.
Ще дойде време, и то вече е близо, когато хората няма да знаят как да приемат огнените възможности. В объркването си ще забравят, че им е отредено огнено приобщаване. Те ще се усъвършенстват в противодействието, вместо да бъдат изпълнени със силата на огъня. Ще избухнат признаците на различни неусвоени енергии и хората ще се мятат в лъжливи посоки. Когато въздействието на силите се увеличи, човечеството ще прояви панически страх и външното им лъчение ще го доведе до най-пагубни последствия. Такова ще бъде въздействието на огъня, неразбрано и неприето.
Как да си обясним липсата на равновесие, студа и горещината, незапомнени досега? Трябва да кажем за огнените вълни. Ще напомним за огнената опасност. Много страшни са приближаващите огнени вълни, ако не знаем за тях и не ги приемем с огъня на сърцата си.
Когато огнените вълни накарат хората да търсят спасение в кулите на духа, тогава хората с отвращение ще съжаляват за всяко празно съществуване. Трябва да мислим за приближаването на необикновени времена. Нито жестокост, нито престъпление, нито предателство, нито лъжа могат да спасят от огнените вълни. Не толкова срамът, колкото страданието ще принудят хората да търсят спасение.

Да разберем и да приемем Космическия Огън

Наближава Великата епоха на Огъня. Безумно е да се предполага, че огнената стихия е някъде извън нас. Не. Огънят бушува около нас. Той може да ни бъде приятел или враг. Не можем да избегнем светлата стихия и е разумно да се подготвяме за среща с нея.
Огън и Светлина: целият прогрес на човечеството се е устремил към тази вездесъща, всепроникваща стихия. Предизвикана, тя или ще бъде осъзната и законно приложена, или ще опърли неразумната несъзнателност.
Ние не можем да избягаме от века на огъня. И затова по-добре е да оценим и да овладеем това съкровище.
Трябва да овладеем огнената стихия. Да привлечем нейната благотворна сила.
Причината за страха от Огъня, не е ли в това, че за земните очи е достъпна разрушителната му сила, а огненото съзидание не се вмества в плътно състояние? Ние сме длъжни да разберем Агни не като разрушител, а като съзидател! Тези два образа на Агни ще бъдат верен пробен камък за нашата природа. Който не се изплаши от огнената стихия, той ще премине с Космическия Огън.
Човешката енергия трябва да влиза в общуване с Космическия Огън. Условията на битието поставят духа в зависимост от обединението с Космическия Огън и неговите потоци. Просветлението може да дойде само чрез съзнателно отношение към космическите енергии. В близко бъдеще чрез съзнанието хората ще приучават тялото си към възприемане на висшите енергии. По този начин хората могат постоянно да се противопоставят на огнените епидемии.
Човечеството трябва да се устреми към космическите огньове, тогава ще се приближи епохата на космическите енергии. От това познание зависи приближаването на еволюцията. Утрото на човечеството ще настъпи тогава, когато проявата на разбирането за Огъня навлезе в живота.

 Народът знае за Огъня

Народната мъдрост отрежда значително място на Огъня. Бог посещава народа в Огън. Същата огнена стихия е била избирана като Висш Съд. Унищожаването на Злото се извършва с Огън. Появата на нещастие се съпровожда с изгаряне. Така в цялата народна мисъл може да се видят огнени пътища. Народът пали кандила и носи светилници, предназначени за служене. Тържествената Огнена стихия е в народното разбиране. Нека да черпим не от суеверието, а от народното сърце.
Древните съюзи са се сключвали с прескачане на огън. При клетва държали ръка над огъня. За освещаване преминавали през огън. Подобно свидетелство чрез огън е преминало през всички векове. Необходимо е да се приеме това като основа за огнената стихия на пречистването.
Да се научим да мислим с Огъня и да го приемем в съзнанието си. Да получим и да приемем Огъня като път на Йерархията, като път на любовта и състраданието. Да имаме мъжеството да погледнем Огъня, да го признаем за единствена своя храна.
Докато Фините енергии не са осъзнати, те няма да бъдат полезни на хората. Трябва да се разбере, че енергия, която не е приета в съзнанието, може да бъде разрушителна. Като необуздана стихия неосъзнатата енергия може да залее всичко заобикалящо ни. Осъзнаването е почти овладяване и във всеки случай вече е съизмерване.
Често се произнасят правилни понятия, но без да се осъзнават. Пламенният поглед много вярно напомня за огнената енергия в погледа. Казва се топло ръкостискане, защото напомня за същата енергия, изпълваща всички емоции. Но хората не приписват силата на погледа на Огъня и мислят за блясъка в очите или за мускулите на ръката. Така се забравят дадените някога определения. Много правилни понятия са забравени и извратени. Нима огненият поглед не кара хората да се обърнат и даже да трепнат? Всеки трепет вече е близък до Огъня.

Да станеш огнен

При наблюдение върху огнените знаци може да се забележи класифициране на хората. Едни вечно се стремят и не могат да съществуват без тези възвишени движения - бъдете сигурни, че те принадлежат към стихията на огъня. Даже когато се заблуждават, те не могат да стоят бездейни. Вгледайте се в тях и винаги ще намерите пламенна сила. Но сред земната неподвижност, сред водните полюшвания и тласъците на въздуха не търсете творящия Огън. Ние не искаме особено да превъзнасяме огнените хора, но сме длъжни да кажем, че те движат света.
Време е да се изучава огнената природа на човека. Само помислете, че всеки от нас носи в себе си Огъня, единен и неизменен за цялата Вселена. Никой не иска да си представи, че вселенското съкровище е в него. Огънят на сърцето само с магнита си свързва всички световни творения. Трябва да се помисли за това преимущество. Трябва да се приложи това съкровище в целия начин на живот. Само една е Светлината на Огъня в целия свят. Ние можем да разберем появата на Огъня на най-далечни разстояния. В това няма нищо свръхестествено или тайнствено.
Необходимо е при приближаване на огнените енергии хората да не се срамуват да признаят в себе си огненото начало. Това ще бъде отглеждането на Агни. Не мислете, че пламенността идва сама, тя трябва да се възпитава през много животи.
Пламенността се натрупва постепенно и принадлежи към вечните ценности.
Всяко докосване до Огъня се постига с напрежение. Затова всяко устремено действие има в основата си Огън. Животът трябва да се изпълни с горене.
Човешкото общество трябва да поддържа Огъня във всичко заобикалящо ни. Огънят на Друидите напомня за поддържането на Огъня на живота. Даже древните са разбирали символа на неугасващия Огън. В нищо не бива да се гаси Огънят, даже и в най-малкото не бива да избягваме напрежението. Спокойният живот, както го разбират еснафите, не е нищо друго, освен угасване на огъня. Те са изобретили даже цели системи за гасене на огъня от ранни години.
Пламенността може да се увеличи по пряк или косвен начин. Косвеният начин ще се състои в ритъма на проявените движения, пеене, нареждане, но по-прост и естествен ще бъде Огънят на сърцето. Всички косвени начини могат да се отразяват на организма. Равновесието трябва да бъде поддържано по естествен път. Пламенността е полезна, когато не се изстисква с мускули, а се храни от сърцето.
Никакъв физически огън не може да се сравни с Огъня на сърцето. Дошло е време отново да се обърнем към извора, иначе не може да се премине границата, пред която вече стои човечеството.
Отдавна е казано: „Този, който може да лети, има огнено сърце." За укрепване на енергията е нужен огнен порив. Никакво разсъждение не дава онзи Огън, който се разпалва от искрата на любовта.
Любовта преди всичко привлича Огъня на пространството. Който е казал обичайте се един друг, той е бил истински Йога. Както любовта, така и възторгът разпалва огньове. Да съберем всички огнесъздатели - нека не забравяме нищо от Светлината - Любов, Мъжество, Самоотверженост, Преданост - всички най-добри качества! Те са свързани с Огъня.
Така върху принципа на Огъня се възражда светът. Огън на центровете, огън на духа, огън на сърцето, огън на подвига, огън на достижението, огън на Йерархията, огън на Служенето - това са принципите на новия свят.

Николай Рьорих