четвъртък, 27 февруари 2014 г.

СЛЕДВАНЕ НА ВДЪХНОВЕНИЕТО - ПРЕЧКИ

АКО ИМАШ ДВЕ РИЗИ
Да продължавам да  следвам вдъхновението си, това получих като мисъл от Духа в себе си - без да се влияя от мнението на околните какво искат или какво мислят, когато следвам вдъхновението си, то е по важно от чуждото мнение и чувства и желания.
Като приоритет за всеки човек това е първо и после другите.
Тук има повече, но не го изразявам с думи.
Всеки трябва първо да си следва своя път и след това да помага на другите.
Това е същото като, ако имаш две ризи дай едната, но ако нямаш или имаш една как ще я даваш? Не е правилно.
А аз цял живот давам "ризата" от гърба си, дори да нямам друга.
Нарушила съм Вселенски принцип явно.
И така се е нарушила хармонията, баланса.
Боже, сега разбрах. Сега ми се дава да го осъзная.

Много дълго време се водех от Библията, затова и  досега Бог ме води чрез нея като ми обяснява Вселенските принципите заложени там, но по-всеобхватно.

БЕЗПОКОЙСТВОТО - ПРЕЧКА ЗА СЛЕДВАНЕ НА  ВДЪХНОВЕНИЕТО
Ежедневието непрекъснато иска да ни разруши мира чрез безпокойството, защото в Мирът е нашата сила. Притесненията, страховете  за бъдещето, за времето че все не стига, за пари и други подобни.
Но Духът иска да надраснем всичко това и да изплуваме над житейските проблеми и да живеем свободно, да летим безгрижно като птички.
Много често в последно време все чувам думите облечени в мисъл: Не си сама!
И  това ми дава сили да продължа в мир, знам го, усещам го и го виждам в живота си. Така е.
Но колкото често Духът ми го припомня, следва толкова често друга мисъл противоположна  е дошла във мен.
Ето какво е казал Исус:
25 Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото?
26 Погледнете на небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират: и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?
27 И кой от вас може с грижене да прибави един лакът на ръста си?
28 И за облекло, защо се безпокоите? Разгледайте полските кремове как растат; не се трудят, нито предат;
29 но казвам ви, че нито Соломон с всичката си слава не се е обличал като един от тях.
30 Но ако Бог така облича полската трева, която днес я има, а утре я хвърлят в пещ, не ще ли много повече да облича вас маловерци?
31 И тъй не се безпокойте, и не думайте: Какво ще ядем? или: Какво ще пием? или: Какво ще облечем?
32 (Защото всичко това търсят езичниците), понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това.
33 Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.
34 Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Доста е на деня злото, което му се намери.

Христос ни казва да не се безпокоим за УТРЕШНИЯТ ДЕН, за ядене, за пиене, за облекло.
Но това не е ли в пълно противоречие с разбиранията на които ни учи света?
И Далай Лама е на същото мнение, че не трябва да се мисли за утре, а да се живее сега

"Попитали Далай Лама кое е най-изумителното нещо за човечеството, а той отговорил:
Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари.
После жертва парите, за да си върне здравето.
След това толкова го безпокои бъдещето, че забравя да се радва на настоящето.
Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее, сякаш никога няма да умре, накрая умира без никога да е живял!"

Света обвинява, тези които не мислят за утре.
В стиха много ясно е обяснено защо да не се безпокоим. Защото не е по силите ни да направим един косъм било то бял или черен. Все едно е знаел Христос, че в косъма се съдържа човешкото ДНК ... И не е по силите ни да прибавим един лакът на ръста си или да отнемем.
Така е, безпокоим се за неща, които не са по нашите сили. Да мислиш нещо, което можеш да измислиш и промениш да, но да мислиш за неща, които не са във възможностите ти, това е загубено време и напразна грижа. Христос не вижда смисъл от подобно безпокойство за утрешният ден, което безпокойство ни ограбва мирът. Не е Божията воля да мислим за храна, за пиене, за облекло. Това е грижа на Твореца.
Нашата грижа е да търсим Божието царство! Затова сме дошли тук на Земята ... а всичко останало ще ни се прибави. И това е приоритет, който води до хармония и подреждане и балансиране на нещата. Първо търсим Божието царство, а след това всичко ни се прибавя.
Ако се грижим първо за храна, ядене и пиене, нарушава се баланса и хармонията, не действаме според Вселенския закон.
1 Петрово 5:7 ни учи да възложим всяка наша грижа на Господа и Той ще се грижи за нас.

Всички неща, които ни безпокоят са пречка за следване на вдъхновението и ни ограбват. А когато следваме вдъхновението си, тогава и ангелите ни помагат, защото за това сме създадени и тогава вратите и изобилието се отварят.
Затова реших да не се безпокоя и да възложа грижите си за времето и финанси на Господа и да не се грижа повече за това, а да се погрижа да следвам вдъхновението си или с други думи казано да търся Божието царство. Защото там където е Божието царство, там е вдъхновението и там е Духа.
Много пъти времето ме е притискало и обикновено все бързам. Но Духът ми дава разбиране и по този въпрос. " За къде бързаш" дойде мисъл в мен и наистина е така. За къде всъщност бързам. Още съвета който дадох на приятел разбрах, че се отнася за мен самата "бързай бавно".
Човек който бърза много неща пропуска. Пропуска и радостта от живота. Всъщност разбрах още, че не времето е създадено да управлява нас, а ние сме създадени да управляваме времето.
И има много начини, за да бъде така. Молила съм Бог да отсрочи някои неща във времето, че да мога да се справя или да ми даде мъдрост как да се справя с много задачи и се е получавало.
Нищо не е невъзможно ако си запазим мира.
Можем да си припомним отново писаното във Филипяни 4 за мира
6 Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;
7 и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.

За да пази Божият мир сърцата и мислите ни в Христа, е нужно да не се безпокоим за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба да изказваме прошенията си на Бога с благодарение

Какво значи това? За всяко безпокойство следва молитва. Човек когато се е помолил с вяра и от сърце, остава само да види молитвата си превърната в реалност. И който се е помолил по този начин и е получил увереност в себе си, че молитвата му е отговорена, може вече да благодари за отговорената молитва. Това значи изказвайте прошенията си с благодарение. Ако молитвата е без вяра и увереност, че си получил, няма място за благодарение, но ако молитвата е с вярата и увереността следва Божият мир, който пази сърцата и мислите ни.

ХАРМОНИЯ- ТОЧНО СЪЧЕТАВАНЕ
Когато не си на точното място с точните хора, които не могат да те оценят и да разберат какво представляваш и какво правиш, това също пречи на следване на вдъхновението.
Значи в този процес на израстване духовно и преминаване от една светлина в друга е необходимо точното съчетаване.




Нужно е точното съчетание, за да се получи хармония и с място и с хора. Например един хирург може да се развива хармонично в средата си и там да блесне като такъв със способностите си. Ако няма болни хора, няма да има кой да го оцени, нито ще може да се прояви, нито да се развива. Същото и за учени и за художници и за писатели и изобщо за всичко. Значи трябва да си на точното място в точния момент и с точните хора. От където следва, че хармонията е свързана с място, време и  личности(време, пространство и материя). Понякога ние срещаме личности и обменяме енергия помежду си, понякога те ни срещат. Това е ключът - хармонията, за движението. Движението се предизвиква поради нуждата от хармония и защото само движение по принцип поражда хаос. А хармонията зависи от точното съчетаване на всичко. А това се постига с молитва. Просто си искаме точното съчетание във всяка една област на живота ни.
ПАРИТЕ - и те са пречка, за сега имам идея накъде да вървя, но ще споделя повече когато се осъществи. Основното за всички пречки, които ще срещнем по пътя си следвайки вдъхновението е, че трябва да търсим мъдрост, разум, знание и сила от Духа, защото според писаното в Исая, Духът е Дух на Разум, Мъдрост, Съвет и Сила. Много хора се отказват по пътя си и си остават там, където са се отказали. Но много и успяват да превърнат вдъхновението си в реалност. То затова се казва: следвай вдъхновението си, защото е вдъхновение и самото вдъхновение ще ни дава сила и мъдрост да го следваме.
<

Няма коментари:

Публикуване на коментар