неделя, 20 януари 2013 г.

БОГ ТАНГРА

Как започнах да се интересувам от Бог Тангра и писаното за него. Ще ви разкажа.
Първо прочетох статия за знакът на Тангра и от там разбрах, че съм направила пет, шест картини със знака на Тангра.
Може и вие да видите как се изписва символът на Тангра, обратно на знака на хипитата или кръста на мира, взаимстван от семафорната азбука.

Ето и картините, които направих със знака на Тангра - лично творчество
Първата
2010 г.
2011 г.


 2013 г.



Последният знак на Тангра е  съчетан със символите от Цветето на Живота. Да, и този символ е от Цветето на Живота извлечен. По друг начин казано се съдържа в Цветето на Живота;Тези изображения си ги направих просто ей така, такива дето ги няма никъде и си казах: "Този Бог иска нещо да ми говори с тези изображения . Я да взема да се поинтересувам повече, какво има писано, какво се знае за него.."
 И ... разочарование. Много писано, но нищо съществено и истинско, което да те грабне, да те впечатли.
Същината се губи, някъде е загубена, истинското знание липсва, а последователите на Тангра с криворазбраната дума войн направо отблъскват. Плодете на последователите на един истински Бог, би трябвало да са истински и стойности. Не видях подобни. Което също говори, че същността и истината е загубена.
Истинското знание за Бог Тангра е загубено.
Предполагам, че истинското знание може да се получи отново само чрез Божие откровение, както е при кабалистите, при християните, както е навсякъде по света, включително и при учените.
А това название "войни на Тангра" предполагам откъде е дошло, но и него не са разбрали и са го извратили според разбиранията си.
Войн - освен човек воюващ във войни означава много повече. Да и това влиза в пълното разбиране за войни, при условие че няма  възможност за мир, войнът ще воюва.
Но те са пропуснали какво означава да си воин в мирно време. Означава да си  като стражите описани в Библията, които непрестанно стоят на поста си и наблюдават дали има опасност/в случая за кого, за нас хората/. Още за воините се казва/които градели стената, описани в Библията/, че пият вода като с едната ръка държат пушката, а с другата пият.
Това значи, че тези хора са винаги на поста си и винаги в готовност да бранят мира и съграждането, против разрушението. Воюват единствено при липса на друг избор. Истинските войни на Тангра са нещо съвсем различно оттова, което се представя като информация и което виждаме на повърхността, което отблъсква търсачите.

Преди време получих някои руни и тази на Тангра също. Публикувах статия в същия този блог за руните/2011г./. Може да погледнете:

Символи и човек. Произход и значение

Освен руната на Тангра, получих и разбирането какво означава и как се е получила, както съм обяснила и за други руни подробно, до колкото е възможно, какво е положението на тялото, на ръце, крака, пръсти, защото руните се изписват ежедневно от човека и човека е ходеща руна, непрестанно променяща се.
Руната на Тангра се изписва и по още един начин,  по-различен. Не бих се сетила за положението на тялото с размисъл, разбирането си дойде при мен интуитивно. Самата руна говори, че Тангра е имал четири ръце. Двете чертички от двете страни, символизират другите две ръце. Това изображение го видях в нета, но сега не го намирам, навярно защото то доказва древния произход на Бог Тангра. За древния произход на Бог Тангра е споменато и в други източници, не е плод на моя фантазия/ Аз стигам до този извод от изписването на руната. Значи руната доказва/ самото й изписване/, че Тангра е имал четири ръце. Тези руни са по-различни и тях също ги получих по откровение.
Например подобна руна е ромб с две черти отгоре една и отдолу една, ромбът е по средата.
Ако краката са долната черта, горната черта са ръцете, то тогава ромбът какво е? Ръце.
Но да не се впускам в подробности, защото темата е много обширна. Всички руни също се съдържат в Цветето на Живота, могат да се извлекат от там, както и много лого-символи на познатите ви Мерцедес, Мицубиши, Ренаулт, Фолксваген, Хонда и други.
Подобни богове се срещат в индийските вярвания. Има картинки в нета.
Балаватска споменава в една от книгите си за раса с четири ръце, която е съществувала на Земята, но не помня коя по ред я описваше/трета, четвърта .../.
По-интересното е, че след като цялата подобна раса е загинала все пак са останали индивиди от тази раса в новата раса и са предали знанието. Затова са ги смятали за богове, поне така си обяснявам нещата. В индийската култура са изрисувани подобни божества
Разбрах, че смятат Бог Тангра за Върховен Бог, тоест нещо като Отец на Христос.
Ще ви кажа защо не мога да се съглася с това грешно разбиране, колкото и научно да го обясняват и свързват и правят аналогии. Защото руните ми говорят.
Отец на Христос никой не го е виждал и няма изображение, нито символ, нито руна, нито знак.
Но Христос има изображение, символ/риба/ и руна. Христос е Бог в плът.
Тангра също е бил Бог в плът. Откъде знаем? От руната, неговия символ, знак, изображение. И този символ на Тангра се съдържа в Розетата от Плиска, но не знам защо го премълчават.
Всяка руна изобразява човек с две или с четири ръце, изобразява човек. Щом всяка руна изобразява човек и руната на Бог Тангра изобразява човек. Това е истината и аз няма да ви доказвам нищо, защото истината няма нужда да се доказва. Бог стои зад нея. По-рано или по-късно ще разберете, че е така.
Има и още един погрешен мит. Бог Тангра се смята само за Бог на Българите.
Ех, това чувство за собственост. Може ли да ограничаваме Бог и да Му слагаме граници?
Вярата има ли граници? Не вярвам, че единствено само и единствено българите са вярвали в Бог Тангра. По-интересното е защо сега това знание отново иска да изплува на повърхността, навярно си има основателна причина.
Поздрави!

Тук може да разгледате всичките ми галерии, цялото ми творчество,
ръчни рисунки от Цветето на Живота, сюрреализъм, енергийни картини, снимки цветя, десени дизайн, лого дизайни и други - сайта е в ремонт все още