събота, 4 юни 2011 г.

ЗАГАДКАТА, РЕБУСЪТ В "ПРОСТИТЕ" МАНДАЛИ



 За основа на рисунките съм използвала Цветето на Живота и Свещена Геометрия. Когато човек развие напълно тази си дарба,  започва да разбира тайните на Сътворението. Не случайно Леонардо да Винчи е използвал Цветето на Живота за откритията си. В тази проста рисунка, открита и заснета от Египетски пирамиди се съдържа, изобразява Живота, всичко от Живота, възможностите, които ни предоставя.

ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА И ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Да, на пръв поглед  изображенията от Цветето на Живота изглеждат много прости. Повтарящи се еднообразни фигури в кръг. Нищо сложно! И аз така си мислех в началото, преди да почна да ги рисувам, но тук смятам да споделя  с какви неразрешими ребуси се сблъсках докато ги рисувах. Връзките в тях много са ме затруднявали. Понякога ми са били нужни часове, за да разбера как точно да ги свържа фигурите една с друга, че да се получи едно цяло. А има фигури, които и до сега не знам как точно да ги съчетая.  Навярно по този непознат за ума начин се изгражда духовната ни същност и получаваме неосъзнати знания, които в даден момент се осъзнават. Защото като се замислим всичко в този свят представлява енергии и връзки. Връзки между молекули, частици, връзки между светове и хора. След като мандалата е матрица на света/както беше казано /, то тя би трябвало да изобразява и сложните връзки в този свят. Затова и  се спрях точно на Цветето на живота за основа на моите рисунки. Ще ви обясня защо точно него използвам. Преди когато четях Библията, разбирах, че там са събрани основни житейски мъдрости и принципи, които могат да се използват във всички времена. Като например казаното, че каквото посееш, това и ще пожънеш е валидно във всички времена и светове/духовен и материален/. Така и Цветето на живота е основата на всички форми в живота - растения/цветя, листа/, животни, хора.  Повече може да научите от книгата на Друнвало Мелхиседек "Древната тайна за Цветето на Живота 1" или 2.

За Цветето на живота
Та затова реших да използвам това Цвете на Живота като основа за рисунките си и да извличам от там. Защото, както когато цитираш мъдрости от Библията, винаги казваш и научаваш нещо полезно/духовни, вечни, принципи/, така и когато рисуваш с основа Цветето на Живота, винаги ще изобразяваш част от този живот, идея.
И предполагам всеки ще види различни фигури в зависимост от вътрешната му същност и в зависимост от размерът на кръговете.

Рисунките  и ребусите за правилно съчетание на цвят и фигури, посоки са изтрити.




Няма коментари:

Публикуване на коментар